Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Моторно невронната болест и Гилен-Баре – диета и добавки

Моторно невронната болест (MHБ) се характеризира със слабост и загуба на мускули, водещи до неконтролирани мускулни спазми и вдървеност, обикновено започващи в дланите и ръцете, след това в краката, и засяга дишането и преглъщането.

МНБ се причинява от дегенерация на нервите в централната нервна система. Макар че нервната дегенерация не може да се контролира, някои терапии са в състояние да помогнат за намаляването на инвалидността. Болестта често е фатална в рамките на 2 до 4 години, но някои хора живеят по-дълго.

Диета и хранене при моторно невронната болест
Диета и хранене при моторно невронната болест

Лечение

Физиотерапията може да помогне мускулите да се поддържат елас­тични и работещи.

Йога и тай чи. Те помагат за повишаване на съзнанието за тялото и контролиране на дишането и болката.

Масаж. Той може да помогне за мускулния тонус, а има и общ терапевтичен ефект

Диета и хранене. Натрупват се доказателства, че антиоксидантите – витамините С и Е, бетакаротин и елементът селен, съдържащ се в минимални количества в тялото, могат да имат положителни резултати при МНБ.

Препоръчваме хранителната добавка СЕЛЕН + А, Е, С – разумен и безопасен вариант за защита на организма от оксидантен стрес, както и ДИВ ЧЕСЪН ПЛЮС СЕЛЕН .

Богатите на антиоксиданти храни включват червеното грозде, червения кромид и суровите или леко приготвени тъмни листни зеленчуци.

Инжекции с витамин В12 също се оказват благотворни.

СИНДРОМ НА ГИЛЕН-БАРЕ

Слаби крайници и чувство на вкочанясване и сковаване, започващо в краката и разпростиращо се към ръцете, лицевите мускули и в наи-тежките случаи към онези, контролиращи дишането и речта; възможно е това да води и до парализа. Болката не е често срещана. Симптомите са резултат от увреждане или възпаление на периферните нерви. Причината е неизвестна, макар да знаем, че синдромът обикновено се развива две до три седмици след някаква инфекция и може да е реакция на нея.

Лечение

Повечето пациенти със синдром на Гилен-Баре се възстановяват съвсем добре и без специфична намеса, но в зависимост от тежестта на заболяването може да се прилага:

Акупунктура и акупресура. Болката може успешно да се намали чрез освобождаване на енергийните блокажи.

Хидротерапия. Ставите и мускулите се отпускат във вода, което подпомага прилагането на по-силен натиск.

Масаж. Деликатни манипулации също могат да отпускат мускулното напрежение и да доведат до релаксация.

Фелденкрайс. Смятан за най-ефективния метод на рехабилитация в Швейцария, методът фелденкрайс подобрява позата чрез осъзнаване на обичайните модели на движение и научаване на нови начини на придвижване, комбинирани с деликатни манипулации.

Йога и тай чи. Могат да се подобрят мускулната сила и координация и да се облекчи мускулното напрежение.

Съвети:

Хората със синдром на Гилен-Баре трябва да бъдат внимателно наблюдавани в болница, докато не стане ясно, че дихателните им мускули не са засегнати.

Важно е да се поддържа подвижността колкото се може по-дълго и да се приемат много протеини, съдържащи аминокиселини, за които се смята, че контролират МНБ. При Гилен-Баре почивката в леглото и многото течности ще помогнат на тялото да възвърне контрола върху алергичната реакция.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *