Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болестта на Паркинсон – какво представлява и как се лекува с естествени алтернативни способи

Болестта на Паркинсон се причинява от дегенерация на нервните клетки в базалните ядра на главния мозък, които произвеждат невротрансмитера допамин. Допаминът е нужен за гладкото движение и контрола върху мускулите.

Тремори в ръката или крака заедно с мускулна вдървеност в крайниците и в лицето са основните характеристики на тази болест. Заболяването напредва и засяга и двете страни на тялото, развивайки се в изявено треперене, особено при покой, и причинявайки скована и небалансирана или неконтролируема походка. Лицевото изражение може да се фиксира. Често се явява депресия, защото интелектът е непокътнат, макар че тялото дегенерира.

Билки за нервната система помагат при Паркинсон
Билки за нервната система помагат при Паркинсон

Лечение на болестта на Паркинсон

Йога – Тази система помага за предотвратяване сковаността на мускулите от неупотреба и насърчава релаксацията, която може да ограничи някои симптоми. Всяка форма на физически упражнения ще помогне мускулите да поддържат тонуса и гъвкавостта си.

Масаж. Нежният масаж ще намали сковаността на мускулите и ще поддържа тонуса им.

Диета и хранене. Препоръчва се добре балансирана диета. Натуропатът или диетологът ще ви посъветва за правилните равнища на витамини и минерали. Прясната фава и баклата съдържат аминокиселината леводопа. Организмът я превръща в допамин, който е необходим за мускулния контрол. Изследванията са показали известно облекчение за пациентите след приемане на канела и средиземноморска диета. Вярва се и че дефицитът на витамин Е в детството може да прави някои хора уязвими на паркинсонова болест в по-късна възраст.

Препоръчваме хранителна добавка – Екстракт от кора на бяла върба – изпитано лечебно средство, познато от народната медицина.

Акупунктура и традиционна китайска медицина. И двете терапии са се оказали успешни при лечението на ранните етапи на паркинсоновата болест.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *