Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подобрете вашата памет с тези билки и хранителни добавки!

Билки. Хранителни добавки. Рецепти за добра памет. Упражнения за добра памет

Така, както се грижите за тялото и за здравето си, за да са в добра форма, е необходимо да се грижите и за паметта си. Всеки сам прави своя избор дали да продължи да я доразвива през годините, или да я остави да закърнее

Човешката памет не е константна величина и се нуждае от непрекъснати грижи, за да се поддържа в добро състояние.

Така, както се грижите за тялото и за здравето си, за да са в добра форма, е необходимо да се грижите и за нея. Всеки сам прави своя избор дали да продължи да я доразвива през годините или да я остави да закърнее.
Едно нещо е сигурно – ако не се грижите добре за паметта ви, тя ще започне да ви „изневерява” все по-често и то не в онзи смисъл, който се влага в думата изневяра, защото тя не може да ви остави и да отиде при друг човек, но може да ви изиграе много лоша шега.

памет
Така, както се грижите за тялото и за здравето си, за да са в добра форма, е необходимо да се грижите и за паметта си

Паметта е в състояние да ви докара до тежка форма на депресия, ако не намерите начин да я освободите от негативните мисли и неприятните преживявания. Образно казано паметта е като боклукчийско кошче, което, ако не се чисти своевременно в един момент прелива и спира да бъде полезно.
Както вече казахме, тя се нуждае от своеобразни упражнения, за да бъде стимулирана, но не трябва да бъде пренебрегван и фактът, че тя също има нужда от почивка.

Специалистите са на мнение, че именно паметта и обучението, са онези неща, които открояват висшите животни, достигащи съвършената си форма при човека.
Възприемането, съхраняването и обработването на информация, е важно свойство, което е поверено на нервната система, което е жизнено необходимо за адаптацията и поведението на живите организми към условията на околната среда.

Казано с други думи под памет се разбира способността на нашия мозък да задържа информация за определено време на следите, които се образуват в резултат на възприемането на явления и предмети от заобикалящата ни среда, след прекратяването на действието им.
Принципно паметта е създадена така, че да задържа само малка част от информацията и да забравя по-голямата част от нея.

Може би многократно сте се убеждавали, че с времето спомените избледняват и ако не е нещо съществено.
Може би често ви се е случвало да съжалявате, че не помните по-дълго време, но ако беше така, то паметта ни щеше да „изпуши” още в ранните ни детски години, когато опознаваме всичко, което ни заобикаля.

Съществуват два вида памет – кратковременна и дълговременна, както и няколко типа – двигателна, образна, словесно-логична и емоционална – тази, която помни преживените чувства и която едва ли не ни съсипва, когато се стигне до крах на любовта ни.

1. Билки за добра памет
В следващите редове ще ви запознаем с различните билки, които допринасят за подобряване и освежаване на паметта.

1.1. Гинко билоба
Тази билка е сред най-разпространените антиоксиданти, познати още от древни времена. Тя възпрепятства образуването на атеросклеротични плаки върху вътрешните стени на кръвоносните съдове. Това действие се засилва допълнително, ако добавите към приема на Гинко билоба витамините А, С и Е.
Обикновено се препоръчва при появата на ранни симптоми на мозъчна недостатъчност като слаба памет, отпуснатост, обърканост, липса на инициатива, световъртеж, депресия и главоболие.

1.2. Женшен
Женшенът също е особено ефикасен при проблеми с паметта. Чаят от женшен подобрява значително влошеното състояние на вашата памет. Тази билка е втората по важност след гинкобилобата, която води до значителни подобрения в мозъчната дейност и забавя стареенето на клетките на мозъка. Често в аптечната мрежа се предлага съчетание от женшен и гинкобилоба.

1.3. Зелен чай
И той като розмарина е богат на антиоксиданти. Ако приемате зелен чай сутрин и следобед, ще усетите, че ставате по-бдителни и можете да се концентрирате много по-лесно. Учените дори твърдят, че зеленият чай подпомага производството на мозъчни клетки.

1.4. Градински чай
Той притежава стимулиращи съставки, които подобряват мозъчните връзки. Ако често употребявате градински чай, не след дълго ще забележите положителните му резултати. Той е особено полезен при хората, които страдат от болестта на Алцхаймер.

1.5. Розмарин
Мнозина възприемат розмарина само като ароматна подправка, но той е изключително ефикасен за заздравяване на косата и за подобряване на паметта.
Билката притежава мощно антиоксидантно действие и неутрализира свободните радикали.
Неслучайно маслото от розмарин се използва в ароматерапията, тъй като успешно понижава нивата на кортизол (хормона на стреса) и подобрява концентрацията на паметта.

1.6. Радиола розея (златен корен)
Обикновено билкарите използват тази билка за лечението на различни заболявания. Едно от свойствата, които притежава тя е да облекчава състоянията на тежка депресия и благоприятства менталните функции.
Златният корен подобрява значително паметта и помага да запомняте не само по-лесно, а и за по-дълго време. Освен това се грижи за здравето на сърцето и намалява чувствително умствената умора.

2. Хранителни добавки
Съществуват и различни видове хранителни добавки за подобряване на паметта. Най-разпространените и ефикасни сред тях са:

2.1. НЕВРОХЕЛТ / NEUROHEALTH
NeuroH_Photo
Тази хранителна добавка представлява лиофилизирана смес от изсушени гъби Херциум, Шайтаке, Рейши, Копринус, антислерващи агенти и фибри.
Тя оказва изключително благоприятно действие при оплаквания като безсъние и стрес, които са сред най-честите проблеми на съвременното общество.
Подпомага заздравяването на нервната система като цяло.
Приема се два пъти на ден по една капсула, преди храна, заедно с чаша вода.
Най-добре е приемът на тази хранителна добавка да продължи поне 2-3 месеца, за да постигнете оптимален ефект.
Хранителната добавка е противопоказна при бременност, кърмене или свръхчувствителност към някоя от съставките. Не се препоръчва на деца.

2.2. ГИНКО ПЛЮС за добра памет!
gingko-plusХранителната добавка Гинко Плюс се препоръчва при инфаркти, инсулти, слаба концентрация и памет, лошо оросяване и студени крайници.
Тя не само активира кръвообращението, а и подобрява значително оросяването не само на крайниците, а и на мозъка.
Може да ви помогне и при наличието на оплаквания като шум в ушите, световъртеж и обща отпадналост. Подобрява значително здравината и еластичността на кръвоносните съдове.
В листата на гинко билобата се съдържат трепенови трилактони и флавоноиди, които притежават мощни антиоксидантни свойства. Те имат съдоразширяващо действие като по този начин стимулират отделянето на азотния оксид и стабилизират клетъчните мембрани.
Приема се по една капсула на ден, след нахранване.
Край на формуляра

2.3. ЖЕН ШЕН ПЛЮС За по-добра умствена дейност!
jen-shen-plius-1243x1600Тази хранителна добавка съдържа женшен, който е изключително ценна енергийна храна със специфичен състав.
Има силно болкоуспокояващо, адаптогенно и тонизиращо действие.
Изключително ефикасен е при стрес, тежки умствени или физически натоварвания, умора, сексуална дисфункция, слаба концентрация, отслабен имунитет, ниско кръвно налягане (хипотония), нарушена памет и след оперативни интервенции.
Хранителната добавка съдържа и витамин В6, който подобрява паметта и концентрацията, и нормализира нервната система.
Приема се от 3 до 6 капсули дневно, сутрин с повече вода.

2.4. ЖЕН ШЕН КОМПЛЕКС х3 32 желатинови капсули
jen-shen-kompleks-699x900Женшен компекс се препоръчва при повишена нужда от умствена и физическа енергия.
Хранителната добавка е отлична комбинация от трите основни вида женшен – американски, корейски и сибирски.
Върши чудеса при значително отслабена имунна система, стрес, отпадналост, хронична умора, вялост, предменструален синдром, сексуална дисфункция и следоперативно възстановяване.
Намалява значително риска от развитието на туморни заболявания и засилва производството на Т-лимфоцитите.
Има регулиращо действие върху функцията на хипофизата и хипоталамуса – двете жлези, отговорни за отделянето на хормоните на стреса.
Приема се по 1-2 капсули сутрин с вода.

2.5. ЕНЕРДЖИ ПЛЮС Сила за ума и тялото!
energi-pliusХранителната добавка се препоръчва при липса на концентрация или намалена такава, отпадналост и необходимост от енергия, умствена и физическа преумора, издръжливост и кондиция.
Съчетанието от женшен, кола, гуарана и витамините С и В6 оказва мощно въздействие върху целия организъм.
Препоръчителният прием е по един флакон дневно, директно или разтворен във вода.

2.6. Лецитин Витал-капсули
Vital-kapsuli-500x500-400x400Продуктът се препоръчва при бърза умора, лоша концентрация, обща отпадналост. Изключително подходящ е за употреба при възстановителни програми след тежки физически или умствени натоварвания.
Оказва благоприятно действие при хора с начални признаци на атеросклероза. Облекчава значително симптоматиката при ставно-мускулни и нервни заболявания.
Успешно се прилага при различни токсикози на черния дроб, включително и след прекомерна употреба на спиртни напитки.
Комбинацията от лецитин и В-комплекс повишава устойчивостта на организма, осигурява гъвкавост на клетъчните мембрани и заздравява обвивките на нервните клетки.
Освен това регулира метаболизма.
Тук е мястото да споменем, че лицитинът изгражда 65% от нервната тъкан в човешкия организъм и има огромна роля за правилното функциониране на нервната система.
Приема се три пъти на ден по една капсула, с повече вода.

2.7. ЛЕЦИТИН ВИТАЛ ГРАНУЛАТ
Vital-granulat-500x500-400x400Тази хранителна добавка е отлично помощно средство при нарушен енергиен баланс и лесна уморяемост. Помага при лоша концентрация, проблеми с нервната система и отслабена памет, безсъние, облекчава ставните болки и предменструалния синдром.
Има голяма ефективност при диагностицирано натрупване на мастни плаки в кръвоносните съдове и при косопад.
Подпомага издръжливостта при сериозни умствени и физически натоварвания.
Гарантира нормалната дейност на сърдечносъдовата система, черния дроб, мозъка и е от жизнена важност за здравето ви.
От неговите нива зависи нормалното смилане на мазнините и усвояването на мастноразтворимите витамини.
Подпомага регенерацията на нервните клетки и е отговорен за добрата концентрация.
“Лецитин витал на гранули” е най-добрия продукт за неутрализиране на различните дефицити при вегетарианците. Подходяш е при подрастващи и възрастни хора, както и за онези, които спортуват активно.
Приема се два пъти по 7 гр. дневно при възрастни, а за деца над 4-годишна възраст – по 7 гр., един път на ден.

2.8.ГИНКО БИЛОБА за добра памет и свеж ум!
ginkgo_bilobaСпециалистите препоръчват този продукт при нарушения в кръвоснабдяването и оросяването на крайниците, слаба концентрация или липса на такава, старческа деменция, отслабена памет, шум в ушите, световъртеж, глаукома, главоболие, нервно изтощение, болестта на Алцхаймер, сърдечна аритмия, съдови смущения и стрес.
Тази хранителна добавка регулира отлично артериалния и венозния тонус като разпределя равномерно кръвта дори и до исхемичните места, без това да дава отражение върху кръвообращението на останалите тъкани.
Приема се по една капсула дневно с повече вода.

2.9. Афа (АFА)
afa-400x400Специалистите препоръчват този продукт при психически и физически натоварвания, след тежки депресии, при инфаркт и нервно-психични разстройства и при възстановителния период от тежки болести.
Подобрява паметта, настроението и издръжливостта, възстановява ендокринния баланс и увеличава енергийните възможности. Приема се три пъти дневно по 1-2 таблетки с повече вода

2.10. ЖЕНШЕН
SHen-500x500Капсулите женшен ликвидират състояния като умора и отпадналост, подпомагат еректилната функция и съдействат за нормалното протичане на процесите при наличието на диабет.
Препоръчителният дневен прием е два-три пъти по 2 капсули.

3. Рецепти за добра памет
Чаят от равни количества мента и маточина върши чудеса. Чаят се приготвя, след което се съхранява в термос и се пие през целия ден.

Залейте 1 с.л. настърган хрян с чаша заквасена сметана и приемайте по една супена лъжица по време на храна в продължение на 30 дни.

Другата рецепта, която билкарите препоръчват горещо е с 300 гр. пасиран чесън, към който се добавя 200 мл. алкохол. Оставете го да престои за 10 дни с плътно затворена капачка на хладно място. Приемайте по 5-15 капки разтворени в мляко, половин час преди храна

Прекарвайте повече време на открито, тъй като насищането на организма с кислород е от особено значение за добрата памет.

4. Упражнения за добра памет
Ще ви представим топ седем на упражненията за добра памет:

Упражнение №1
Направете опит да хвърлите набързо по едно око на всичко, което ви заобикаля, без да се спирате на нищо конкретно. Това упражнение ще ви помогне да забележите много подробности, които преди сте пропускали по една или друга причина.

Упражнение №2
Опитайте се да се концентрирате в една точка и да гледате само в нея в рамките на две минути. Не позволявайте на нищо да отдели вниманието ви от тази точка.
Дори около вас да се случва нещо интересно, опитайте се да не му обръщате особено внимание.

Упражнение №3
Упражнение №2 има и усложнен вариант, при който трябва да нарисувате една точка върху бял лист хартия и да се взирате в нея между 10 минути и половин час. През това време прогонете всички мисли, които нахлуват в главата ви.

Упражнение №4
Напишете върху бял лист хартия десет думи, означаващи цвят. Упражнението не е толкова лесно, тъй като смисъла на думите и цвета, с който ги пишете не трябва да съвпадат.
Например напишете думата „жълт” с червено, а „син” със зелено.
След това прочетете бързо имената на цветовете като игнорирате цвета, с който е написана думата. Не е толкова лесно, колкото изглежда, нали?

Упражнение №5
В рамките на една минута нарисувайте върху бял лист хартия пет триъгълника с дясната си ръка и 5 окръжности с лявата. Упражнението подпомага развитието на двете полукълба на мозъка.

Упражнение №6
Вгледайте се внимателно в рамките на 20 секунди в снимка, на която има няколко човека, след което се опитайте да опишете подробно снимката – къде е направена, разположението на хората, с какво са облечени и др. Това упражнение стимулира отлично виртуалната ви памет.

Упражнение №7
Помолете някого от семейството си да нареди пред вас 10-20 различни предмета. Погледнете ги за минута, след което накарайте човека да скрие един или два от тях, без да гледате. Погледнете отново предметите и открийте липсващите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *