Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕУРЕСПАЛ / EURESPAL

Съдържа фенспирид хидрохлорид, калциев хидроген фосфат, хипромелоза, повидон, колоидален силициев анхидрид, магнезиев стеарат, титанов диоксид, глицерол, макрогол 6000

Предназначение

еуреспал
Еуреспал подпомага лечението на кашлица при бронхо-белодробни заболявания

ЕУРЕСПАЛ е медикамент, прилаган при бронхо-белодробни заболявания с кашлица; повлиява остри и хронични състояния с кашлица, като ограничава свиването на дихателните пътища и неутрализира възпалителния процес в засегнатите органи. Облекчава дишането и упражнява лечебен ефект във всички фази на заболявания на бронхите и белите дробове.

Как се приема

ЕУРЕСПАЛ се предлага под формата на таблетки с удължено освобождаване и на сироп. Вниманието ни е фокусирано върху таблетките като практичен вариант за лечение на кашлица при възрастни. Препоръчва се прием на една таблетка от 80 мг 2-3 пъти дневно преди хранене. Корекции на дозата, както и продължителност на приема определя лекуващият.

Възможни нежелани ефекти

Таблетките ЕУРЕСПАЛ могат да станат причина за стомашен дискомфорт, гадене, болки, нарушения на чревните функции. Като преходен ефект е сочено ускорено сърцебиене – това смущение изчезва при намаляване на дозата или прекратяване на приема.

Има информация за редки прояви на сънливост, както и на алергични реакции като отоци, сърбеж и обриви, уртикарии.

Обикновено страничните ефекти се разпознават лесно като свързани с приема на ЕУРОСПАЛ; ако интензивността им расте, приемът трябва да се прекрати и да се направи консултация с лекар..

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕУРЕСПАЛ не се прилага при алергия към съставките.

Медикаментът под формата на таблетки не се препоръчва при деца. За деца над двегодишна възраст и подрастващи е подходящ ЕУРОСПАЛ под формата на сироп. Дозата се определя от възрастовата група и килограмите.

Не вземайте ЕУРЕСПАЛ при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява безопасността на паралелен прием с други медикаменти, ако това е наложително. Възможна е терапевтична схема, при която приемът на ЕУРОСПАЛ и други медикаменти става с интервал от няколко часа.

Не се препоръчва паралелен прием с медикаменти със седативно въздействие. Противопоказан е приемът на алкохол за времето, докато трае терапията с ЕУРОСПАЛ.

_________

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 30 таблетки по 80 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *