ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Премахване на оток – ето какво действа най-бързо!

Отокът представлява състояние на ненормално голям обем течност в циркулаторната система или в тъканите между клетките на тялото.

оток
Премахнете отока лесно и бързо

Как се лекува?

Простите стъпки за намаляване натрупването на течностите могат да включват:

– Намаляване приема на натрий;
– Поддържане на нормално тегло;
– Физически упражнения;
– Повдигане на краката;
– Използване на поддържащи (ластични) чорапи;
– Масаж;
– Почивки по време на пътуване.

Диета

Натуропатът или диетологът могат да препоръчат следните промени в хранителния режим:

– Намаляване консумацията на сол, в това число на солени храни като маслини, соев сос или туршия. Намаляване количеството на натрия също може да помогне за намаляването на отока (той се съдържа в солта, содата бикарбонат, глутамината, водораслите и др.).

– Ограничена употреба на алкохол, кофеин, захар и млечни продукти.

– Увеличена консумация на пълнозърнести храни, краставици, ябълки, картофи, грозде, лук, зеле и портокали.

– Ежедневно приемане на подходящи витаминни (витамин С, В6) и минерални (с калий, магнезий и др.) добавки.

Билкова терапия

Диуретичните (пикочогонни) билки също могат да помогнат за облекчаване на отока. Една от най-добрите за тази цел е глухарчето (особено видът Taraxacum mongolicum), тъй като в допълнение към пикочогонното му действие то е богат източник на калий (пикочогонните средства изхвърлят калия от тялото и той трябва да бъде възстановен, за да се избегне недостигът му).

Хидротерапия

Хидротерапията, използвана ежедневно с контрастни горещи и студени приложения (компреси или потапяне), може също да бъде полезна.

Други алтернативни лечения

Има и други алтернативни терапии, които могат да намалят отока. Сред тях са традиционната китайска медицина, аюрведа, соковата терапия и масажите. Традиционната китайска медицина и акупунктурата използват сложна диагностична система за определяне на причините за отока. По този начин, ако се извърши правилно, лечението води не само до отстраняване на флуида, но също и до цялостно решаване на проблема.

Алопатично лечение

При медицински състояния, които водят до прекомерен обем на флуиди, често се назначават диуретични средства, дигиталис и определен хранителен режим (диета). Пикочогонните лекарства подпомагат отделянето на вода и натрий при уриниране. Дигоксинът е препарат на основата на дигиталис, който понякога е необходим за забавяне на сърдечния ритъм и увеличаване на силата на сърдечните контракции.

Една от препоръките по отношение на хранителния режим е да се приема по-малко натрий, за да се намали задържането на флуиди. Препоръчва се и достатъчен прием на протеин.

При пациенти с лимфедем добър ефект може да даде съчетанието от няколко терапии. Комбинираната деконгестивна терапия включва използване на ръчно дрениране на лимфа, ластични бинтове и подходящи поддържащи дрехи и физикална терапия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *