ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Само за час: парче домат направи чудо с нейната кожа!

Разширени пори, белези от акне, възпаления и зачервявания – парче домат е в състояние да се справи с всичко това

домат

Блогърката Инга от organicbeautyblogger.com сподели впечатленията си от маската с домат. Сега, когато предстои сезона на доматите, нейните съвети и рецепта за маската, която публикува в блога си бяха разпространени почти мълниеносно в социалните мрежи. Привържениците на натуралната козметика стават все повече и повече, затова не е чудно, че тази лесна и ефективна рецепта предизвика такъв интерес.

Ето какво пише Инга в блога си: Бих искала още в началото да предупредя: за съжаление, тази невероятна маска не е подходяща за хора с много чувствителна кожа, както и за онези, които са предразположени към алергии. Доматите са специален продукт, който бързо и ефективно да влияе върху кожата. На фона на прекалено скъпите и не особено ефикасни кремове е направо грях да не опитате да подобрите външния си вид с този мощен инструмент.

Разширени пори, възпаление, зачервяване, неприятни белези – доматът е в състояние да коригира много от недостатъците на кожата и да я запази свежа и гладка в продължение на няколко дни. Той не само ще подобри външния ви вид, но и ще се отрази благоприятно на бюджета.

Доматена маска

Можете да използвате половин домат или доматено пюре: ефектът няма да отнеме много време. Може просто да обтриете кожата на лицето с доматен сок, или да изрежете маска за лицето от марля, която да поставите след като сте я навлажнили с топла вода. Отгоре, върху марлята, сложете доматите, които предварително сте настъргали. Сложете под главата найлон или нещо подобно, за да не изцапате възглавницата и стойте в това положение 15 минути или още по-добре – цял час.

Тази маска е идеална за мазна кожа, възпалена кожа, кожа склонна към акне и кожа с обриви. Тайната е, че киселинността на домати помага да се установи полезния за кожата рН-баланс. Също така наличието на витамини А, С, Е и В6 спомагат за подобряване цвета на кожата, изглаждане на бръчките, подобряване на кръвообращението и тена.

Маска с домати – първото средство, което трябва да опитате, ако искате искате да имате красива и здрава кожа на 100% . Опитайте, аз съм сигурна, че ще останете много доволни от резултата!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *