ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОП 4 на полезните неща, които всъщност съсипват здравето ви

Грижите ли се достатъчно за здравето си?

Искате да бъдете идеално чисти, внимавате какво ядете, вманиачени сте да спортувате… В стремежа си да върши само полезни неща човек понякога допуска грешки. Ще разгледаме с вас ситуациите, в които трябва да действате по-кротко.

1.Прекалявате със спорта

Сигурно всички ви повтарят, че за да сте във форма, трябва да спортувате. В резултат на това вие тичате всяка сутрин, играете гимнастика, посещавате фитнесзалата. Физическата активност с мярка е горещо препоръчителна. Прекаляването обаче може да бъде опасно. Пренатоварването вместо да зарежда организма с енергия, го изтощава. Последиците са трайна умора и дори понякога депресия.

здравето
Прекаленият спорт всъщност е вреден

Съветът ни

15 минути гимнастика на ден са достатъчни, за да сте тонизирани и 30-45 минути ходене пеша. Ако държите да поддържате идеална фигура, тогава два-три пъти седмично спортувайте фитнес, карайте колело или ходете на плуване.

2. Прекалявате със солта

Мнозина обилно ръсят ястията си със сол. Според проведена анкета европейците приемат два пъти повече сол, отколкото е необходимо. Ако тази подправка придава по-приятен вкус на яденето, тя може да доведе до здравословни проблеми (високо кръвно налягане, остеопороза…)

Съветът ни

Според лекарите не бива да надвишавате 6 г сол на ден. Откажете се от лошите навици, като например да осолявате ястието, преди предварително да сте го опитали.

3. Прекалявате с къпането

За да бъдете чисти и свежи, вие се къпете със сапун или гел-душ сутрин и вечер, а понякога, особено през лятната отпуска – и по няколко пъти на ден. Когато често вземате душ или вана, рискувате да разрушите хидролипидния слой, който покрива кожата и я предпазва от климатичните агресии и микробите, пише „Здравен журнал“. Епидермисът се пресушава и потъмнява.

Съветът ни

Позволявайте си до два душа на ден. Използвайте сапун само при първия, за предпочитане е да е обогатен с подхранващи съставки. Втория път се задоволете само с изплакване или сапунисване на някои части от тялото (мишниците, ходилата…) Добре е, ако имате вана, да добавите във водата благоуханно масло.

4. Прекалявате с диетите

Според статистиката всяка втора жена поне три-четири пъти в годината се подлага на диета. Когато ограничите количеството на приеманите протеини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, организмът реагира, като изразходва по-малко калории и останалите складира в случай на нужда.

Резултатът: бързо ще възстановите свалените килограми веднага щом започнете да се храните нормално. С драконова диета не можете да поддържате дълго време красива фигурата си. Недостигът на протеини ще доведе до стопяване на мускулите, но не и на мастните запаси, натрупани в организма ви.

Съветът ни

Откажете се от диетите, при които скоропостижно се отслабва. Най-доброто средство да останете стройни е да ядете всичко в малки количества. Не се лишавайте и от мазнини. Нуждаете се от 40г на ден.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *