ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Конъл МакНийлс се излекува от рак без химиотерапия

Суровата веганска диета не е за всеки, но Конъл МакНийлс, който е бил диагностициран с рак на бъбреците преди три години, смята, че именно тя е спасила живота му.

Преди по малко от три години, Конъл се бори с рак на бъбреците, който е  в напреднал стадии и едва стига до края на улицата пред дома си. „Бях инвалид и планирах собственото си погребение“, казва той. Днес Конъл МакНийлс се радва на отлична форма – участва на маратон в Нотингам с впечатляващо време от час и 44 минути – личен рекорд на младия инженер дизайнер и татко.

рак
Днес Конъл се радва на добро здраве. Снимка: https://www.gofundme.com

Конъл, който сега живее с жена си и тригодишната си дъщеря, е преминал през „успешна” операция за отстраняване на тумора през март 2013 година. Туморът е бил 6,7 см, както и на целия бъбрек, но се оказва, че има разсейки и лекарите са казали на Конъл да се подготви за най-лошото.

Оказва се обаче, че не ракът е довел младия татко до това състояние, а химиотерапевтичното лекарството, което доктора му е предписал да пие, макар да се знае, че то не лекува.

„Косата и кожата ми посребряха и ми причерняваше. Нямах никаква енергия и изпитвах непрестанна болка.“

Имунната система  на Конъл е напълно съсипана. Броят на белите кръвни клетки спада до 0.98 K / uL, докато нормалните граници варират между 4 и 11 K / uL. Когато казват на Конъл, че е твърде опасно да присъства на първи рожден ден на дъщеря си, той решава, че това е достатъчно. „Чувствах, че нямам какво да губя и реших да се откажа от лечението. Това беше най-доброто решение, което съм взимал.“

Желание за промяна

Лекарите, семейството и приятелите на Конъл  го смятат за луд, да спре химиотерапията, но той мисли рационално.  „Разбрах, че трябва да бъда силен психически и физически, ако искам да победя този рак. Нямаше как да продължа с химиотерапията.“

След като Конъл започва да разглежда алтернативни лечения за рак и естествени начини за стимулиране на имунната система, прекарва часове онлайн, за да чете и да се информира. „Всичко сочеше към храненето“, казва Конъл, „особено силата на суровата веганска диета“.

Младият мъж осъзнава, че е невеж относно този режим на хранене и решава да се регистрира в център за суровоядство – при диетологът Бевърли Бърд, намираща се в малкото селце Полипат, която помага на своите клиенти да постигнат най-доброто здравословно състояние. Това се случва през август 2013 година. Бевърли Бърд изготвя хранителен режим, предписва различни терапии за детоксикация и подмладяване на организма.

Един ден на Конъл в центъра започва с пресни зеленчукови сокове, медитация и разходка по крайбрежната ивица, след което яде обяд и вечеря само със сурова храна. През деня прави и йога, инфрачервени сауни и изцеление с рейки.

„Преди си мислех, че съм здрав, но очите ми се отвориха и това даде началото на новата ми сурова веганска диета, която да ми даде по-чист и здравословен живот.“

Нов план за живота

След като се връща у дома си, Конъл използва това, което е научил в центъра и създава нов план за живота си. Купува си сокоизстисквачка и започва да си прави зелени зеленчукови сокове по няколко пъти на ден. Напълно се е отказал от месото, млечните продукти, захарта и преработените храни и искрено прегръща идеята да се отдаде на сурова веганска диета.

„Беше ми много трудно, но усетих, че си връщам контрола върху здравето си“, казва Конъл.

Таткото дори включва дъщеря си в режима: „Тя много обича да ми взима соковете. Това е част страхотна част от нашите сутрини.“

Заедно с промяната в диетата си, Конъл започва да практикува йога веднъж седмично, подлага се на кафе клизма, кислородна терапия и ходи на инфрачервена сауна. Целта на всички тези занимания е да се извадят всички токсини от организма и да се създаде „враждебна среда за рака“, както казва той.

Конъл се консултира и с д-р Патрик Кингсли, който е имал много успехи с пациенти, болни от рак. Д-р Кингсли препоръчва няколко добавки за повишаване на имунната система.

Обратно броене

След три месеца, през които Конъл се придържа към новия си начин на живот, той започва да се чувства много по-добре. Това вероятно се дължи и на факта, че химиотерапевтичното лекарство вече не е в организма му. Малко след това разбира, че вече може да се върне към тичането, нещо което му липсваше изключително много, откакто бе диагностициран с рак.

Никой не е бил толкова изненадан от обрата в здравословното състояние на Конъл, колкото неговият онколог. Именно той му бе казал, че няма големи шансове.

Въпреки че Конъл бе претърпял успешна операция за отстраняване на тумора на бъбрека, а скоро след това и разсеячен тумор на кожата на главата, първоначалната му прогноза не е била добра. В действителност, според проучвания на Cancer Research UK, само около 5 на сто от хората с рак на бъбреците в 4-ти стадии, оцеляват след петата година от диагностицирането им.

Конъл все още не е достигнал до критичните пет години и осъзнава, че съдбата може да реши друго за него, но е факт, че вече трета година прегледите не показват никакви следи от рак.

Макар Конъл все още да не е вън от опасност, той е невероятно позитивен и казва, че се чувства отлично. Толкова е убеден в ефективността на хранителната терапия, че започва да учи натрупатия в колеж в Бирмингам, за да има възможност един ден да помага на другите.

Той дори се създава благотворителна организация Savour Life Charity , чиято мисия е да финансира лекции за храненето и терапията със сокове, както и тестовете и леченията, които не са достъпни по здравната каса, на хора диагностицирани с рак. Това е причината той да участва на маратона в Нотингам, за да може да набере средства за организацията. Поставената от него цел е била £ 500, но е  надвишена с цели седем пъти.

Поглеждайки назад към старите си навици, Конъл не се изненадва, че се е разболял. „Никога не съм ял много пресни плодове или зеленчуци и основно преживявах на захар и преработени храни.

Противораковият режим на Конъл

Диета и начин на живот

  • Сурова веганска диета без рафинирана захар и преработени храни
  • Прясно изцеден зеленчукови сокове няколко пъти на ден
  • Изобилие от филтрирана вода за пиене
  • Упражнение: ежедневно ходане и йога веднъж седмично

Алтернативни терапии

  • инфрачервени сауни – веднъж седмично
  • кафе клизми – на всеки шест месеца
  • кислородна терапия – веднъж месечно

Добавки

Рецепта за зелен сок против рак на Конъл:

1 краставица

3 стръка целина

1 лимон

3 зелеви листа

1 зелена ябълка

1 чаена лъжичка спирулина

1 шепа пресен спанак

Всичко се блендира и се пие няколко пъти дневно.

Планът за лечение на рак, който Конъл е следвал е много подобен на терапията на Герсон – вегетарианска диета със сурови храни и прясно изцедени сокове, която се превърна в едно от най-известните алтернативни лечения на рак.

Първоначално разработена от покойния д-р Макс Герсон за лечение на мигрената си, терапията включва хранене с ниско съдържание на мазнини, без сол, без месо, био плодове и зеленчуци,  прясно изцедени сокове, които се пият през целия ден, хранителни добавки и клизми с кафе.

Логиката на терапията на Герсон е, че ракът е заболяване на целия организъм-резултат от съчетанието на редица вредни фактори, които водят до разболяване на цялото тяло. Състояние, при което „рак“ е само  симптом. Целта на терапията е да се възвърне нормалното метаболитно състояние и да се стимулира имунната система.

Ако обмисляте да се подложите на терапията на Герсон или на друга диета против рак, не забравяйте да говорите с лекаря си или квалифициран здравен експерт.

Източник: https://www.wddty.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *