ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Млад мъж излекува диабет без никакви лекарства

Благодарение на суровоядството, диагностицираният с диабет мъж, е победил болестта и е свалил повече от 10 килограма само за три месеца.

Зоран Зовко не е открил нищо грандиозно, а просто се е върнал към натуралните, свежи природни продукти. Преди около четири години той е бил диагностициран с диабет и високо кръвно налягане и е трябвало да си инжектира инсулин и да пие лекарства за понижаване на кръвното.

снимка: Aura.ba; диабет
снимка: Aura.ba

Благодарение на суровите плодове и зеленчуци, диагностицираният с диабет мъж, е победил болестта и е свалил повече от 10 килограма само за три месеца.

Зоран си спомня: „Преди 4 години ми откриха диабет, съвсем случайно. Спомням си, че непрестанно бях жаден, когато отидох на лекар, изпаднах в истински шок. Нивата на кръвната ми захар бяха изключително високи“.

Лекарите са му казали, че няма да може да продължи да живее нормално без инсулин.

Въоръжен с блендер към нов живот!

С голяма неохота, Зовко започна да използва инсулина редовно. Въпреки това, с течение на времето, настъпват и други здравословни проблеми. Високото кръвно и високите нива на триглицеридите (16 при референтни стойности 0.7- 2.3) го принуждават да пие много лекарства.

В навечерието на Новата 2013 година, той решава да промени  живота си и да контролира своя диабет. Тогава той гледа шоуто „На ръба на науката“, в което гостува д-р Иван Зирдум, който през последните 12 години е суровояд.

„ В този момент си помисли, че трябва да опитам този режим. Купих блендер и започнах нов живот“, казва Зовко и продължава : „В началото ми беше много трудно да се откажа от вкусната храна.“ В този момент едва ли си е мислел, че ще успее да излекува диабет, само с храната си.

В края на първата седмица изкушенията продължават, но той не се отказва и това дава своите резултати. В края на втората седмица резултатите показват, че нивата на кръвната захар са паднали до 5 ммол / л.

„Не можех да повярвам. Реших да не използвам повече инсулин, защото е логично, че с този хранителен режим, нивата не трябва да растат. Реших, че в случай, че нивата на кръвната захар започват да се покачват, отново ще се върна към инсулина, но всичко мина добре. Скоро дори започнах да губя излишните килограми.“

„Всеки ден свалях почти по половин килограм и след 25 дни тежах с 11 кг по-малко кг по-малко. Днес съм наясно, че съм се разболял, защото се хранех с „мъртва храна“, която не е пригодена за човешкия организъм.“ Кръвното налягане на Зовко се нормализира и е със стойности 120/70, триглицеридите му влизат в нормалните стойности – 1,4 и губи повече от 10 килограма, а най-хубавото е, че всичко това го е постигнал без да приема никакви лекарства.

Неговият любим шейк

„Теорията на суровоядството е, че трябва да се консумират повече сокове от пресни плодове и зеленчуци, тъй като те дават енергия и засищат. Най-добре е да ги използвате заедно. Моят любим сок съдържа малко количество къдраво зеле, 5 кивита, 2 банана и 2 ябълки. Тези съставки и половин литър вода блиндирам и сокът е готов. Обикновено пия по половин литър сутрин, а останалата част от сока разпределям през деня. В допълнение ям плодови и зеленчукови салати, а така необходимия витамин В12 си набавям чрез рибата. Хубавото на този режим е, че не се изпитва глад, защото мозъкът знае, че стомахът е пълен. Тялото има всички необходими вещества и енергия, която не трябва да използва за преработване на храната. Тогава, когато организмът ни е силен и зареден, тялото започва да се пречиства от отпадъците и шлаките, които са се натрупвали с години“, обяснява Зовко.

Доказателство за това, че тялото е истинско „сметище“ е фактът, че за преработване на месото в организма ни са необходими 72 часа.

„Тялото използва 80% от енергията си за преработване на храната, което е един от най-големите му проблеми. Мисля, че ако един човек се храни здравословно, организмът му ще реагира и ще стане устойчив на множество болести. Начинът на хранене може значително да удължи продължителността на живото, да повиши неговото качество, да ни направи по-добре изглеждащи и пълни с енергия“, казва Зовко.

Сурова храна до края на живота ми

Зовко възнамерява да се храни само със сурова храна и поради тази причина е започнал да отглежда зеленчуци.

„Искам да имам моя собствена градина, в която да са събрани всички дарове на природата. Например швейцарското къдраво зеле, в което има 400 % от необходимата дневна доза калций само на 100 грама, зелето, което има изключително високо съдържание на витамин С и други.

Всеки ден той получава стотици запитвания от хора, които са последвали примера му. Това го вдъхновява и той има желание да провежда лекции на тема, свързана със здравословното хранене и суровоядството, за да има възможност да помогне на хора, които имат диабет и други здравословни проблеми.

Източник: http://besthealthyguide.com/

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за нормализиране на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *