ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ГАСТРОПРОТЕКТ / GASTROPROTECT

Съдържа фамотидин, магнезиев хидроксид, калциев карбонат, декстрати, натриев нишестен гликолат, натриев цикламат, мента аромат, магнезиев стеарат, нишесте

Предназначение

гастропротект
Една дъвчаща таблетка гастропротект спасява от киселини и болки за 12 часа

ГАСТРОПРОТЕКТ понижава киселинността на стомашните сокове и по този начин неутрализира дискомфорта и болките от раздразнената стомашна лигавица. Съставката фамотидин редуцира количеството на киселината за продължително време, а калциевият карбонат и магнезиевият хидроксид вършат същото много бързо. Така лекарственият продукт упражнява действието си веднага и в продължение на 12 часа. Прилага се при затруднено храносмилане с образуване на киселини. Приемът на ГАСТРОПРОТЕКТ създава условия за успокояване и възстановяване на стомашната лигавица, както и за поддържане на нормална киселинност.

Този продукт е препоръчван при възпаления на хранопровода, стомаха и дванадесетопръстника, при смущения във функциите на стомаха от типа на парене, гадене, болки и тежест, при гастрит, при преяждане или неподходяща храна, злоупотреба с алкохол и тютюн, от въздействие на медикаменти, при общи смущения във функциите на стомашно-чревния тракт.

Как се приема

ГАСТРОПРОТЕКТ се прилага под формата на дъвчащи таблетки. При появата на някой от описаните симптоми се сдъвква бавно една таблетка; таблетките не трябва да се поглъщат цели. Не вземайте повече от две таблетки дневно.

Ако болестните симптоми с киселини се проявяват при хранене и след това, сдъвчете една таблетка около час преди храненето.

Терапията с ГАСТРОПРОТЕКТ трябва да се ограничи в рамките на две седмици. Ако проблемът не бъде овладян в този срок, търсете медицинско становище за промяна на терапията.

Възможни нежелани ефекти

Специалистите отчитат като сравнително умерени и леки страничните ефекти от приема на ГАСТРОПРОТЕКТ. Стомашно-чревният тракт може да реагира с подуване на корема от газове, гадене, оригване, пресъхване на устата и жажда, диария. Съобщава се за главоболие и виене на свят, както и за изтръпване на крайниците и “мравучкане”. Възможни са мускулни болки и болки в ставите.

Сред нежеланите ефекти са и алергичните реакции с кожни обриви, отоци на лицето и гърлото, затруднено преглъщане и дишане. Има информация за крампи, безсъние и припадъци, депресивни състояния, халюцинации; както и за отклонения в кръвните показатели и функциите на черния дроб.

Регистрирани са и оплаквания за еректилна дисфункция.

Кога НЕ БИВА да се приема

ГАСТРОПРОТЕКТ не бива да се приема при алергия към съставки на продукта, както и към други лекарства за намаляване на киселинността.

Продуктът не се прилага при деца под 16 години.

Противопоказан е при бъбречна недостатъчност.

Не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не вземайте ГАСТРОПРОТЕКТ, а потърсете лекар, ако в продължение на три и повече месеца непрекъснато ви тормозят киселини; ако изпитвате болка в гърдите, раменете или долната челюст, потите се и трудно дишате; медикаментът е неприложим при виене на свят, гадене и повръщане, при повръщане или дефекация с кървене, при необяснима загуба на килограми.

Рискови групи са пациентите със злокачествени процеси в стомашно-чревния тракт, приемащи нестероидни противовъзпалителни средства, с отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб.

Медикаментът може да причини главоболие и замаяност, което създава риск при шофиране.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването на ГАСТРОПРОТЕКТ с други медикаменти следва да отчете възможните лекарствени взаимодействия и последиците от тях за безопасността на пациента. Повишено внимание е необходимо при необходимост от прием на някои антибиотици, бисфосфонати, противогъбични, блокери на калциевите канали, лекарства за щитовидната жлеза и др. Възможни са още варианти.

За избягване на нежелани последици от паралелния прием ГАСТРОПРОТЕКТ трябва да се взема два часа след други медикаменти и около четири – след антибиотици.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 24 дъвчащи таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *