Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 заповеди за здраве от Вадим Зеланд: колко жалко е, че не сме ги знаели по-рано!

Вадим Зеланд няма нищо общо с индийските хипита, както и с осъзналите се мениджъри от „Уолстрийт”, който продават Ферари-то си, за да медитират в Тибет

зеланд
Вадим Зеланд е квантов физик. Той е създал теорията на транссърфинга – една система, която днес има милиони последователи в цял свят! Книгите на Вадим Зеланд са преведени на десетки езици, включително и на български, и всеки който има интерес може да си ги закупи и да научи повече за транссърфинга.

Вадим Зеландия твърди, че съвременния свят се самообрича на бавна смърт. Хората се разболяват и умират, без дори да осъзнават, че смъртта им е чисто самоубийство. С всички противоречия на казаното в предните изречения, ние сме на мнение, че думите на Зеланд имат значение.

Здравословното хранене и Вадим Зеланд

Хората не забелязват, че се разболяват и умират глупаво – поради елементарна липса на култура на храненето. Човек обрича себе си и близките си на бавна смърт от момента, в който сложи на масата тези три продукта – бяло брашно, маргарин и мая. Ние бихме прибавили и още един – бяла, рафинирана захар.

За да получите реалните ползи от храната, с която сте решили да се храните, трябва да имате елементарна култура на хранене. Трябва да разберете, че тялото не е локомотив или горивна камера, в която да слагате каквото ви скимне, с тайната надежда, че то някак, ей така между другото и без ваша помощ ще бъде изгорено. Подобни разсъждения са просто глупави!

Ако човешкото стадо масово произвежда и консумира това, което го убива, то значи на него не може да му се има доверие. Как можете да се доверите наркоман, например?

ОСНОВИ НА ПРАВИЛНОТО ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ СПОРЕД ЗЕЛАНД

1. Диетата трябва да бъде постоянна, непроменяща се

Не можете да променяте диетата драстично! Чревната микрофлора бавно се настройва за промяна и това затруднява смилането на храната. Освен това чревната флора се възстановява трудно и адаптирането може да отнеме месеци.

2. Диетата трябва да бъде разнообразна

Храните трябва да бъдат прости, от няколко съставки, но да съдържат максималния брой вещества, необходими на тялото!

3. Храната трябва да доставя удоволствие

Ако това, което ядете, е полезно, но не е с добър вкус, вие винаги ще искате нещо забранено, но вкусно, и този процес ще продължи дотогава, докато мозъкът не получи своята част от удоволствието.
Не бъдете мазохисти! Не дъвчете зелената салата като крава. Търсете прости, но вкусни рецепти, от които има не само ползи, но ви доставят и удоволствие.

4. Изкуствените стимуланти трябва да се изключат от менюто

Депресия и пристъпи на паника – това са болестите на новото поколение! Спрете кафето, пийте малки количества черен чай и по-големи количества зелен чай, спете повече, осигурете си релакс сред природата. Запомнете, че Ред Бул наистина ви дава криле, с които по-бързо да летите към някоя нова, модерна и задължително нелечима модерна болест.

5. Основният принцип е ясен – колкото се може повече естествени продукти, произведени от вас самите или от баба ви, продукти, за които сте сигурни, че не са стимулирани по никакъв начин.

Това означава да се храните без ГМО, мая, химикали, синтетика. Продуктът, който е „затворен и погребан“ с дълъг срок на годност, не може да се счита за естествен и здравословен.

Ако тялото ви можеше да говори, то щеше да ви каже: мога да търпя на глад, мога да издържа прекомерни физически натоварвания, мога да оцелея при топлина или студ, може да кървя, може да понеса някое и друго изтезание, мога и с рани да живея – дори и така аз все още ще ти служа и ще намеря начин да се възстановя. Но, ако ме тровиш постоянно с лоша храна, ти и аз няма да имаме бъдеще, а просто лош край…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “5 заповеди за здраве от Вадим Зеланд: колко жалко е, че не сме ги знаели по-рано!

  1. Палестуиниец каза:

    Вадим Зеланд е един от многото автори от т.нар. „Ню Ейдж“ течение. Налага идеята, че човек може да има всичко стига да го иска и то само с мислите си.
    Да ама не. То ако беше така нямаше да има бедност, глад, убийства…
    Само не знам, дали страда от психоза или просто е усетил вълната на новото време и целенасочено се е насочил, за да изкарва пари.

  2. Ivanka Lev Mancheva каза:

    Хареса ми, дори тона на обръщение към човека, нужно е „шамаросване”, провокиране, приятно е изобщо „събуждането” – ведро е тогава!? Е, за всеки то е различно и ще се „събуди”, когато сам пожелае :)) Благодаря ви.

  3. Краси каза:

    Заглавието отговаря на текста 🙂 става дума за това,че здравето е пряко свързано с това какво ядем 🙂 Диета, означава „начин на живот“, а не лишаване от храна. Въпреки ,че навсякъде човек може да прочете за здравословното хранене, явно пътя до обработването и осъзнаването на тази информация отнема доста голям период от време, защото в противен случай магазините щяха да са празни и всичко живо щеше да сади плодове и зеленчуци 🙂 /95% от продуктите в магазините не са годни за консумация / 🙂 Автора е квантов физик /една сравнително нова и много интересна дисциплина от физиката/ а това само по себе си е повод да се заслушаме в това което говори 🙂 Но когато човек е достигнал до това ниво и наистина се храни с неща,които не го разболяват и сам произвежда храната си, то той няма нужда да търси повече инфо, още повече да недоволства когато прочете нещо което на него не му върши работа, но е полезно за много други хора…Не всички сме на едно ниво на развитие и не всички възприемаме и обработваме с еднаква скорост 🙂

  4. Васка каза:

    Заглавието не отговаря от една страна на текста – става дума не за здравето по принцип, а за диети. И второ – навсякъде, където човек чете за здравословно хранене /не просто за здраве/ присъстват всичките тези точки. Явно авторът на статията пада от небесата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *