Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво лекува домашното олио от люти чушки? /РЕЦЕПТА С ДОКАЗАН ЕФЕКТ/

Ние всички знаем, че тези малки и червени люти чушки са супер здравословна храна, с която обаче не бива да се прекалява

люти чушки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не на всеки е приятно да хапва люти чушки, но има начини, методи и рецепти, които ще ви позволят да ги ползвате рационално и по предназначение. От лютите чушки може да си направите ефикасно домашно масло за лечение на болки в ставите. Този домашен лек има силни противовъзпалителни свойства. Можете да го използвате за лечение на много и различни здравословни проблеми, като например: радикулит, миозит, невралгии, ревматизъм и болки в ставите.

Олиото от люти чушки е в групата на дразнещите масла – то разширява капилярите, подобрява циркулацията на кръвта в горните части на кожата, подобрява витаминния метаболизъм и работи, за да активира регенеративния процес на кожния епидермис.

За да се направи това домашно олио, ще се нуждаете от следните съставки:

  • 10 свежи червени люти чушки
    2 чаши студено пресован зехтин
    Стъклен буркан от 1 литър

Начин на употреба:

Тази рецепта е много проста и няма да ви отнеме нито много време, нито кой знае колко усилия, за да я направите. Просто следвайте инструкциите.

Ето какво трябва да направите – на първо място, трябва да се измият чушките, да се махнат дръжките и да се смелят с блендер или месомелачка. Така ще получите около една чаша фина смес. След това, трябва да се излее сместа в чист стъклен буркан и да се изсипе зехтина върху чушките. Оставете съда със зехтина и чушките на студено и тъмно място. Разбърквайте от време на време. След 1 седмица се прецежда сместа през марля или пластмасова цедка. Дръжте в хладилника и я ползвайте, за да разтривате засегнатото и болезнено място.

В началото масажирайте по няколко пъти на ден. След масажа трябва да направите стегната превръзка на мястото. Ще почувствате приятна, но не изгаряща топлина. Добре е мястото да е защитено с превръзка или чорап, ако болката е стъпалото и глезена, за да може да се затопли допълнително.

След известно време можете да намалите количеството на маслото, което използвате за еднократна обработка. След месец или два можете да правите процедурата веднъж седмично, само ако изпитвате болки в ставите, причинени от промени в метеорологичните условия. И не забравяйте да се съхранявате това домашно масло на тъмно място.

Ние наистина се надяваме тази статия да е била полезна за вас. Не забравяйте да я споделите с приятелите и семейството си в социалните мрежи. Благодаря!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *