Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АМАРИТОН / AMARHYTON

Съдържа флекаинид ацетат,повидон, микрокристална целулоза, кросповидон, силициев диоксид, магнезиев стеарат, еudragit S-100, макрогол, талк, желатин, титанов диоксид

Предназначение

амаритон
Амаритон – за нормализиране на сърдечния ритъм

АМАРИТОН въздейства върху сърдечния ритъм, като възстановява нормалното изпомпване на кръв от сърдечния мускул. Използва се при камерни и предсърдни аритмии, ако други терапии не са постигнали нормализация на сърдечните функции. Подходящ в случаи на т.н. сърцебиене или тахикардия.

Как се приема

Приемът на АМАРИТОН се разпорежда от лекар, който определя дневна доза и продължителност на лечението в зависимост от конкретния случай. Необходимо е началото на лечението да бъде проследено от лекар или да започне в болнични условия.

Стандартно първата фаза на терапията с този медикамент е с дози от порядъка на 100-200 мг, а впоследствие ако е нужно те могат да нарастват до 400 мг. Капсулите АМАРИТОН се поглъщат един час преди хранене; дневната доза се разпределя за два приема. При пациенти в напреднала възраст пределната дневна доза е 300 мг; в случаи с бъбречни или чернодробни заболявания – индивидуална редуцирана доза; за пациенти с постоянен пейсмейкър – не повече от 200 мг дневно.

При неволно поглъщане на по-голяма доза от медикамента направете срочно консултация с лекуващия за евентуални мерки. Ако пропуснете прием на медикамента, не удвоявайте следващата доза.

Не прекратявайте самоволно приема на АМАРИТОН, дори да се чувствате напълно здрави. Ако направите това без препоръка от лекуващия и в неподходящ момент, рискувате да изгубите контрол върху аритмията си.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АМАРИТОН може да провокира прояви на аритмия – да се влоши вече проявената или да се отключи нова. Рискът е по-висок при пациенти с чувствителни увреждания на сърцето. Сърцето може да реагира на медикамента със забавен или ускорен ритъм, т.е. брадикардия и тахикардия, спиране на сърдечната дейност, болки в гръдния кош, инфаркт, хипотония.

Сред честите странични ефекти могат да се споменат проблеми със зрението, замайване и световъртеж. Често проявявани са и странични ефекти от рода на умора, задъхване и слабост, отоци, дискомфорт, треска. По-рядко пациенти се оплакват от дискомхорт и болки в стомашно-чревния тракт, запек или диария, подуване, анорексия, промени в кръвната картина, кожни алергични реакции и косопад.

Сравнително рядко може да се развият пневмонии, пациентът да е с влошена координация и тикове, намалена чувствителност, силно потене, тревожност, сънливост, депресивни състояния, безсъние, главоболие, конвулсии, халюцинации, объркване, проблеми с паметта, уртикария, отклонения в чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се прилага при алергични реакции към някоя от съставките.

АМАРИТОН не се прилага при още едно – различно – заболяване на сърцето. Не е подходящ при вече започнало лечение и с други антиритмични лекарства, както и при генетично увреждане на сърцето, известно като синдром на Бругада.

При бременност или кърмене е необходима предварителна консултация за възможния риск, както и за очакваните ползи – те категорично трябва да превишават риска. Дава се само под стриктен лекарски контрол.

Не се прилага при деца и подрастващи.

Някои от страничните ефекти като зрителни проблеми, световъртеж, халюцинации, загуба на ориентация могат да попречат на безопасното шофиране – за предпочитане е да не се шофира по време на лечението с този медикамент.

Мдикаментът може да се прилага след внимателен анализ при рискови пациенти като преживелите инфаркт на миокарда, с отслабена чернодробна или бъбречна функция, напреднала възраст, пейсмейкър, прояви на аритмия след сърдечна операция, при пациенти с ниско артериално налягане и брадикардия.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да прецени безопасното за пациента съвместяване с други медикаменти, ако е необходимо да бъдат приемани едновременно с АМАРИТОН. Взаимодействията на този лекарствен продукт са с дигоксин, бета блокери, лекарства срещу епилепсия, циметидин, амиодарон, антидепресанти, някои медикаменти при шизофрения, лекарства срещу алергии, антималарични, хинидин, за намаляване на кръвното налягане, диуретици, за лечение на гъбични инфекции, срещу тютюнопушене.

_______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 30 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *