ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Назаем от вестник „Здраве за всички“: Лимон и канела пазят моето семейство здраво

Лекарството на моето семейство се състои от една интересна комбинация, която помага при различни ситуации

semeistvo
Лекарството на моето семейство не се купува от аптеката – правим си го сами. Казвам се Тодорка Стоянова, на 68 години съм и живея в Пловдив. За първи път чух за тази комбинация, когато дойдох да живея в Пловдив. Аз съм от Северна България, но имах близки, която живееха тук. После се омъжих, и така вече половин век съм в този прекрасен град.

Рецептите, които ви предлагам, ги знам от една съседка – леля Павлина. Тя беше много изискана дама. Почина на 98 години. Дълги години се занимаваше с йога, и дори живя известно време в Индия. От нея знам тази лековита комбинация – лимон и канела. Сега ще ви напиша как и какво лекува тази чудна смес. С нея съм помагала на моето семейство при различни болести.

За лимона и канелата знаем, че имат много ползи. Всички са чували за мед с канела, ползвали са кисело мляко с канела, за да си нормализират кръвното, но малцина са онези, които знаят, че лимон с канела е много добър инструмент при настинки.

Ето още ползи и рецепти за тази необичайна комбинация:

При артрит

Милиони хора по света страдат от артрит. Ако ползвате лимон с канела можете да направите живота си по-приятен и без болка.

В чаша вода добавете една чаена лъжичка мед, две супени лъжици канела и резен лимон. Тази напитка трябва да се пие всяка сутрин на празен стомах.

За отслабване

Ако трябва да отслабнете, не е необходимо да се прибягва до изкуствени средства и разни синтетики. Един отличен заместител на химията ще бъде лимон с канела. Лимоновият сок е изгаря мазнините, а канелата увеличава скоростта на метаболитните процеси.

Добавете една чаена лъжичка канела и две супени лъжици лимонов сок в една чаша зелен чай. Този чай трябва да се приема два пъти дневно – сутрин и вечер.

При кашлица и простудни заболявания

Лимоновият сок е отличен антисептик. А канела активно се бори с инфекциите и вирусите. В комбинация, тези две съставки вършат отлична работа при настинки и грип. Вие ще се възстанови много по-бързо, ако използвате този природен лек.

В чаша билков чай по избор добавете сока на един лимон, половин чаена лъжичка канела и една супена лъжица мед. Внимавайте само чаят да не е много горещ, когато слагате меда, канелата и лимона. Аз обикновено ги смесвам предварително и върху тях изсипвам полуизстиналият чай.

За подмладяване

Изобщо не е чудно, че леля Павлина изглеждаше на 50 години, когато беше на 70. От самата нея разбрах, че веднъж седмично е ползвала ето тази рецепта за подмладяване.

Смесете една чаена лъжичка масло от морски зърнастец, една чаена лъжичка канела на прах и няколко капки лимонов сок. Нанесете сместа върху лицето си. Леко масажирайте. Оставете маската в продължение на 5 минути, след това отмийте с вода и накрая изплакнете с чай от лайка. И не забравяйте, залог за красива кожа – това е здравословният и дълъг сън!

Това е от мен, мили читатели на любимия ми вестник „Здраве за всички“. Надявам се да съм ви била полезна.

Тодорка Стоянова от Пловдив

* Публикуваме рецептите на читателката на здравният вестник с любезното разрешение на „Здраве за всички“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *