ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЦЕТИРИНАКС / CETIRINAX

Съдържа цетиризинов дихидрохлорид, целулоза, микро кристали, лактоза монохидрат, кросповидон, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол стеарат, пропилен гликол, титанов диоксид

Предназначение

цетиринакс
С помощта на цетиринакс по-лесно се понасят пристъпи на сенна хрема и алергичен ринит

ЦЕТИРИНАКС е противоалергичен продукт за възрастни и деца над 6-годишна възраст. Препоръчва се при назални и очни проблеми, свързани със сенна хрема или целогодишен алергичен ринит. Подходящ е при копривна треска.

Как се приема

Приемът се определя в зависимост от възрастта и състоянието на пациента. Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода, веднъж или два пъти дневно.

Деца над 12-годишна възраст и възрастни вземат веднъж дневно една таблетка от 10 мг.

Деца на 6-12 години вземат медикамента два пъти дневно – таблетка от 10 мг, разделена на две по 5 мг за всеки прием.

Пациенти с бъбречни заболявания могат да приемат редуцирана доза от 5 мг дневно.

Продължителността на приема се определя от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента и повлияването от терапията.

Ако пропуснете прием, не компенсирайте пропуска с двойна доза при следващото вземане на лекарството.

При неволно предозиране е възможно да се проявят в по-силна степен нежеланите ефекти от приема на медикамента. Възможни са симптоми като замайване, сънливост, умора, главоболие, объркване, разширяване на зениците, безпокойство, сърбеж, ускорен сърдечен ритъм. При интензивни прояви потърсете лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са смущения в сърдечната дейност, зрителни проблеми, тремор, конвулсии, сънливост и тревожност, агресивност, обърканост, безсъние и депресия, халюцинации, необичайни усещания по кожата. Сред проявите са също промени във вкуса, пресъхване на устата, коремни болки, диария. Съобщавано е за промени в кръвната картина, отклонения в чернодробните функции, повишаване на теглото. В редки случаи се образуват отоци; в резултат от приема на този медикамент може да се развие ринит и фарингит.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЦЕТИРИНАКС не се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките.

Този лекарствен продукт не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.
Не използвайте при тежки бъбречни увреждания, както и при наследствените заболявания галактозна непоносимост, лактазна недостатъчност, глюкозо-галактозна малсорбция.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не шофирайте, ако приемът на медикамента ви причинява умора и сънливост, отслабена координация и замайване.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма регистрирани лекарствени взаимодействия с негативен ефект. Въпреки това уведомете лекуващия, ако паралелно с ЦЕТИРИНАКС трябва да приемате и други лекарства.

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 20 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *