Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Бульонът от кости лекува артрит и целулит (рецепта)

В продължение на хиляди години различни традиционни храни са се приемали за засищане на глада, но и заради техните ползи за здравето.  Една такава храна е бульонът от кости, който има многобройни предимства за здравословното ни състояние.

бульонът от кости

Бульонът от кости е полезен при:

–          Чревни инфекции

–          Алергии

–          Проблеми със ставите

–          Намаляване на целулита

–          Слаб имунитет

Бульонът от кости може да се вари много дълго време и по този начин се освобождават лечебни съединения като колаген, пролин, глицин и глутамин, които имат силата да трансформира вашето здраве.

Хранителните експерти Сали Фалън и Каяла Даниел обясняват, че бульонът от кости съдържа минерали, които лесно се абсорбират от организма – калций, магнезий, фосфор, силиций, сяра и др. Те съдържат хондроитин сулфати и глюкозамин, които могат да бъдат намерени в добавките за намаляване на възпаленията, артрита и ставните болки.

Изследвания, направени в университет в Небраска сочат, че в пилешкия бульон има ценни аминокиселини, които помагат за намаляването на възпаление на дихателните пътища, стимулират имунната система и лекуват алергии, астма и артрит.

Ценните свойства на колагена и желатина

Колагенът има действие, стимулиращо имунната система. Той се намира в най-големи количества в костите, костния мозък, хрущялите и сухожилията. Желатинът се получава от разпадането на колагена и е познат като една от първите храни, използвани за лечение в Китай.

Д-р. Франсис Поттенгър, както и други изследователи от световна класа, установяват, че колагенът и желатинът:

–          Помагат при хранителни алергии, включително тези към краве мляко и глутен.

–          Предпазват и успокояват лигавицата на храносмилателния тракт и може да помогнат за лечението на болест на Крон, киселини, колит и раздразнени черва.

–          Желатинът има пробиотични свойства и стимулира растежа.

–          Бульонът от кости увеличава колагена в тялото и намалява появата на бръчки и премахва целулит.

–          Желатинът осигурява минерали, които се усвояват лесно от организма и предотвратява загубата на костна маса и намалява болките при артрит.

Вълшебните аминокиселини

Желатинът в бульона от кости съдържа аминокиселините: аргинин, глицин, глутамин и пролин. Тези съставки допринасят за лечебните свойства на напитката. Този тип аминокиселини не се произвеждат в достатъчно количество в определени състояния, както когато сте под стрес.

Какви са ползите на тези аминокиселини?

Аргининът е изключително необходим за правилното функциониране на имунната система и подпомага заздравяването на рани. Той стимулира производството и освобождаването на хормона на растежа, подпомага регенерирането на увредените клетки на черния дроб и играе важна роля при производството на сперматозоиди.

Глицинът предотвратява загубата на мускулна маса, подпомага производството на жлъчни соли, детоксикацията, подобрява съня и паметта и има антиоксидантни свойства.

Пролинът намалява целулита, прави кожата по-еластична и лекува болка в ставите.

Глутаминът действа като гориво за клетките на тънките черва, подобрява обмяната на веществата, улеснява изграждането на мускули и предпазва от чревни инфекции.

Примерна рецепта за бульон от кости

Можете да приготвите бульона самостоятелно, но в комбинация със зеленчуци, ще получите още по-добър резултат. Използвайте части като пилешки крака и шия и по възможност следете произхода на месото, за да не е хранено с антибиотици и хормони.

  1. Поставете костите в голям съд и покрийте с вода.
  2. Добавете две супени лъжици ябълков оцет към водата преди готвене. Това помага да се извлекат хранителните вещества от костите.
  3. Първоначално включете на висока температура, за да заври, а после намалете и оставете да къкри най-малко шест часа. (пилешките кости могат да се готвят 24 часа, а говеждите 48). Продължителното готвене е необходимо, за да се извлекат всички хранителни вещества в и около костите.
  4. Може да добавите зеленчуци – лук, чесън, моркови и целина.

Начин на употреба и очаквани резултати:

Бульонът е богат на минерали, които поддържат имунната система и съдържа лечебни съединения като колаген, глутамин, глицин и пролин. Колагенът ще излекува чревната флора и възпаленията, а глицинът ще помогне за детоксикация на клетките и ще подсили мозъчната функция, ще изглади кожата и целулита ще намалее, а болките, причинени от артрит ще останат в миналото.

Препоръчва се дневно да се пие една чаша от бульона веднага след събуждане.

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: За живот без болки в ставите

Източници: http://draxe.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Бульонът от кости лекува артрит и целулит (рецепта)

  1. Пенкилер@ каза:

    Трудно се намират (кости от) животни, които да не са наблъскани с цялата менделеева таблица – също както повечето хора днес.
    Човек трябва да хване гората, за да го направи и пак няма гаранция…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *