ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Домашни рецепти, които помагат при запек

Много хора страдат от хроничен запек, синдром на раздразнените черва или други проблеми, свързани с храносмилателната система. Неефективното функциониране на дебелото черво е една от основните причини за тези проблеми.  За щастие, има неща, които могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта , свързан с натрупаните токсини лошото храносмилане. Едно от тези неща е сокът за пречистване на дебелото черво.

запек

Пречистването на тялото е от изключително значение за общото здравословно състояние на човек. Този сок за пречистване на дебелото черво ще ви помогне да премахнете токсините и да се отървете от неприятния запек. За да се възползвате от полезните му свойства, трябва един ден да останете у дома. Така ще сте сигурни, че при започването на прочистващите процеси в тялото ви, ще бъдете в комфортна обстановка.

Ябълка, морска сол, джинджифил  и лимон са основните съставки на този сок за пречистване на дебелото черво.

Пресният сок от ябълка е едно от най-добрите средства за прочистване на дебелото черво. Редовният му прием стимулира изхождането, разгражда токсините и подобрява здравето на черния дроб, както и на храносмилателната система.

Джинджифилът  е страхотно средство за прочистване, защото намалява подуването на корема, стимулирайки работата на дебелото черво.

Друга ефективна съставка срещу запек е морската сол, благодарение на своите детоксикиращи  свойства.

И нека не забравяме за невероятните свойства на лимона! Лимоновият сок помага при храносмилането, детоксикацията  и е с високо съдържание на витамин С, което го прави чудесен антиоксидант .

Рецепта за сок срещу запек

Необходими продукти за 1 порция:

Съставки:

  • ½ чаша 100%  сок от ябълка
  • 2 супени лъжици пресен лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка сок от джинджифил
  • ½ чаена лъжичка морска сол
  • ½ чаша преварена и леко топла вода

Начин на приготвяне:

Преварете водата и отстранете  от котлона. Докато все още е леко топла, добавете морската сол и разбъркайте. След това добавете ябълковия, джинджифиловия  и лимоновия сок и отново разбъркайте.  Пийте сутрин на празен стомах, малко преди обяд и следобед.

Има и други методи за справяне с досадния запек. Може да използвате изброените по-горе съставки отделно една от друга или в комбинация. Например може да смесите лимонов сок с морска сол, топла вода и мед и да пиете на гладно. Това ще ви зареди с повече енергия, ще подобри перисталтиката на червата и ще направи кожата ви сияйна. Друг вариант е да добавите две лъжици прясно изцеден лимонов сок в чаша ябълков сок и да пиете 3-4 пъти дневно. Лимоновият сок може да бъде смесен и с джинджифила  и отново да се пие няколко пъти на ден.

Други методи за справяне със запек и храносмилателните проблеми са:

  1. Алое вера 

Растението  алое вера  е известно със своето детоксикиращо  свойство. То действа и като слабително , поради което се счита като ефективен препарат за прочистване на дебелото черво.  Лечебните свойства на алое вера  ще спомогнат за лечението и на други здравословни проблеми като главоболие, кожни инфекции, диария, стомашни болки и запек.

За да използвате, добавете сока на един лимон към чист гел  от алое вера  и смесете в блендер  до получаване на хомогенна смес.  Пийте няколко пъти дневно в продължение на седмица.

  1. Ленено семе

запекЛененото е добър източник на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти  и естествени влакна. Лененото семе премахва токсините и отпадъците от дебелото черво, но е ефективно средство за предотвратяване на рак,  сърдечно-съдови заболявания и диабет.

Можете да добавите ленено семе към кофичка кисело мляко. За по-бързи резултати, добавете една супена лъжица смляно ленено семе в чаша вода и я пийте 30 минути преди хранене на закуска и преди лягане.

 

  1. Кисело мляко

Редовното ядене на кисело мляко е добър начин да се запази на здравето на храносмилателната система и дебелото черво. Пробиотичните  му свойства повишават броя на добрите бактерии в организма и стимулират храносмилането. Противовъзпалителното  му действие ще предотврати чревни инфекции . Киселото мляко помага и при запек.

Друго важно нещо при запек е консумацията на храни, богати на фибри. Те ще помогнат за прочистването на дебелото черво от токсини и ще стимулират перисталтиката. Някои храни с високо съдържание на фибри са пресните плодове като малини, круши и ябълки; зеленчуци  като грах и броколи, всички видове зърнени култури, пълнозърнести  храни, ядки, фасул и семена.

Източници: http://draxe.com/; http://www.top10homeremedies.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *