ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Натурални методи за справяне с паякообразните вени

Паякообразните вени, известни също като телангиектазии , са малки, разширени кръвоносни съдове. Те представляват тънки червени или сини линии по повърхността на кожата и изглеждат като паяжини. Най-често се появяват по краката, ръцете и лицето, особено около носа, бузите и брадичката.

паякообразните вени

Паякообразните вени се появяват в резултат на слаби или повредени клапи във венозната система. Основните фактори, отговорни за този проблем са лошото кръвообращение , възрастта, наследственост, анамнеза за кръвни съсиреци , противозачатъчни хапчета, хормонални  промени в организма, продължително изправено или седнало положение, носенето на твърде тесни дрехи, затлъстяване, запек,  както и излагане на вредните ултравиолетови (UV) слънчеви лъчи.

Макар да са относително безвредни, паякообразните вени могат да предизвикат подуване, пулсираща болка, обриви, сърбеж, както и неспокойни крака. По-рядко те може да предизвикат усложнения – кожни язви, кървене, флебит  и тромбоза на дълбоките вени.

Много хора избират оперативното лечение, но с някои прости промени в начина на живот и физически активност, лесно можете да намалите появата на паякообразните вени,  да подобрите симптомите и да поддържате добра циркулация  на кръвта.

Вижте най-ефективните домашни методи за справяне с паякообразните вени:

  1. Джинджифил 

Джинджифилът  помага за подобряване на циркулацията на кръвта, което го прави ефективно средство за лечение на паякообразните вени. Джинджифилът  помага и за разграждането на кръвния протеин – фибрин , който се натрупва в проблемните области.

Нарежете  2 см  от корен на пресен на тънки парчета. Добавете 2 чаши вряща вода. Запарете на слаб огън за около 10 минути. Прецедете получената смес, добавете мед и пийте чая, докато е топъл. Наслаждавайте се на напитката 2-3 пъти дневно.

Забележка: Ако приемате медикаменти за кръвното налягане, трябва да се консултирате с личния ви лекар.

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е друго природно лечение за разширени и паякообразни вени. Той подобрява притока на кръв и кръвообращението, което помага за намаляване на подуването  и болките.

Напоете  парче плат със нефилтриран  ябълков оцет. Поставете кърпата върху засегнатата област в продължение на 15 до 20 минути. Изпълнявайте процедурата 2 или 3 пъти дневно в продължение на около седмица.

  1. Див кестен

Дивият кестен допринася за укрепване на вените и по този начин е много ефективен при намаляване на неудобствата, причинени от паякообразните вени. Той има противовъзпалително  свойства. Изследване от 2006 година, публикувано в „Advances in Therapies“, търти , че екстрактът от див чесън е изключително ефективен при пациенти с лека до умерена венозна недостатъчност.

Нанесете гел  от семента  на див кестен върху паякообразните вени. Ако не разполагате с такъв, можете  да смесите 1 супена лъжица тинктура от див кестен с 10 супени лъжици във вода с хамамелис  и нанасяйте сместа  2 пъти дневно.

Забележка: Бременни или кърмещи жени не трябва да използват този метод за лечение на паякообразни вени. Същото се отнася и за хора с бъбречни и чернодробни заболявания.

  1. Масаж

Редовният масаж на засегнатата област е друг лесен и прост начин за подобряване на кръвообращението, което може да помогне да се отървете от паякообразните вени. Той също така помага за намаляване на болката и възпалението. За масажа се препоръчва да се използва студено пресован зехтин или студено пресовано кокосово масло. Те ще помогнат със своите антиоксидантни  и противовъзпалителни  свойства.

Затоплете маслото до умерена температура и започнете масаж върху засегнатите зони. Масажирайте в продължение на 10 минути, 3-4 пъти дневно.

  1. Упражнения

Лошо кръвообращение е една от водещите причини за появата на паякообразните вени, особено на краката. Редовните упражнения подобряват циркулацията на кръвта в тялото  и укрепват вените. Ежедневните тренировки с умерено натоварване помагат в борбата с наднорменото тегло и намаляват риска от други проблеми с вените.

снимка: www.varismerkezi.com.tr/

  1. Повдигане на краката

Ако имате разширени вени на краката, повдигането им е добър вариант за облекчаване на налягането във вените. Това ще подобри циркулацията на кръв към засегнатата област. Повдигайте краката си за по 15 минути, няколко пъти на ден.

  1. Хамамелис 

Хамамелисът  е друг ефективен природен дар, които помага в борбата със симптомите на паякообразните  вени.  Съединенията в тази билка помагат за укрепване на кръвоносните съдове, което от своя страна предотвратява появата на изпъкнали вени, както и помага за намаляване на болката и отока.

Нанесете екстракт от хамамелис  върху засегнатата област и се оставете да изсъхне. Не е нужно да изплаквате. Правете това веднъж или два пъти дневно, докато не забележите подобрение.

Можете да запарите половин чаша листа от хамамелис  в чаша топла вода за около 10 минути. Прецедете и оставете сместа  да се охлади. Нанесете върху засегнатите области с помощта  на памучен тампон. Оставете за около 15 минути и изплакнете. Изпълнявайте процедурата два пъти дневно.

  1. Арника 

Арниката  е много популярна билка, използвана в хомеопатията. Тя има добър ефект при облекчаване на болка и дискомфорт , причинени от паякообразните вени.  . Тази билка съдържа няколко съставки, които помагат за намаляване на възпаленията, болката и подуването.

  1. Кайенски  пипер
piper

Лютият червен пипер също помага при лечение на паякообразните вени и други проблеми, свързани с лошата циркулация. Капсаицинът, съдържащ се в пипера, стимулира кръвообращението и  облекчава болката, причинена от подуването.

Добавете  1 чаена лъжичка лют червен пипер на прах в чаша гореща вода и разбъркайте добре. Пийте два пъти дневно, докато не сте доволни от резултата. Включвайте лютия червен пипер в готвенето или приемайте хранителни добавки с него.

Забележка: Приемът на лют червен пипер не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.

Допълнителни съвети:

  • Не кръстосвайте краката си.
  • Избягвайте продължителното стоене.
  • Старайте се да поддържате здравословно  тегло.
  • Носете удобни обувки и избягвайте продължителното носене на високи токчета.
  • Избягвайте прекалено тесни дрехи.
  • Нанасяйте слънцезащитни  продукти, когато излизате.
  • Спрете цигарите и ограничете приема на алкохол. Хората, които пушат и пият са по-застрашени от венозна недостатъчност.
  • Намалете максимално приема на сол.
  • Включете храни с високо съдържание на фибри в диетата си, за да се намали риска от запек, който може да влоши състоянието ви.
  • Включването повече антиоксиданти  в диетата си. Това ще помогне за поддържане здравето на венозната система.
  • Пийте достатъчно течности, за да хидрирате  добре тялото си.

Източник: http://www.top10homeremedies.com

Венотон
ВЕНОТОН – Това е единственият продукт за разширени вени, който решава проблема до 10 дни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *