Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛЕРГОЗАН / ALLERGOSAN

Съдържа хлоропираминов хидрохлорид, млечна захар, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, карбоксиметилцелулоза натрий, талк, магнезиев стеарат, колоидален силициев диоксид, еудражит Е 100, полисорбат 80, захароза, желатин, арабска гума, макрогол 6000, глицерин, оцветители

Предназначение

алергозан
Таблетките алергозан са вариант за преодоляване на пристъпите на сенна хрема, конюнктивит и целогодишен алергичен ринит

АЛЕРГОЗАН се прилага при необходимост от симптоматично лечение на алергични прояви – сенна хрема, целогодишен алергичен ринит, конюнктивит, при кожни дразнения – сърбеж и обриви, след ухапвания от насекоми, при реакции вследствие на медикаментозни и хранителни алергии.

Как се приема

Таблетките АЛЕРГОЗАН се поглъщат по време на хранене – цели, с вода. Продължителността на приема и дневните дози се определят от лекуващия. Ако почувствате бързо подобрение, не прекратявайте терапията самоволно, а изпълнете изцяло лекарското предписание.

Възрастни и деца над 14 години приемат по една таблетка 3-4 пъти дневно. Пределната дневна доза е 6 таблетки, разделени по две за три приема.

Деца от 5 до 14 години приемат три пъти дневно по половин таблетка.

Лекарствената форма – таблетки от 25 мг, не е подходяща за деца под петгодишна възраст.
Медикаментът се предлага и под формата на унгвент за локално външно приложение.

При неволно предозиране с таблетки АЛЕРГОЗАН може да усетите световъртеж, замайване или сънливост. Гадене и повръщане, кожни раздразнения, повишаване на температурата. Тези симптоми се нуждаят от консултацияосвен в случаите, когато е твърде близо до часа на следващия прием. Не компенсирайте пропуснатото с двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Нежеланите ефекти при лечение с АЛЕРГОЗАН са сравнително редки, но е възможно пациентът да почувства сънливост, умора и слабост, влошена координация и отслабване на вниманието, пресъхване на устата, гадене и повръщане, световъртеж, запек или диария, липса на апетит, сърбеж, обриви, понижено кръвно налягане, сърцебиене, задържане на урина.

В повечето случаи симптомите се проявяват в лека форма, единично. Ако интензивността им нараства след поредния прием на лекарството, направете бърза консултация с лекуващия за корекция на терапията.

Кога НЕ БИВА за се приема

АЛЕРГОЗАН не може да се приема при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ при активна язва на стомаха или дванадесетопръстника, при стеснен изход от стомаха или по време на астматични пристъпи.

Не прилагайте при бременност и кърмене.

Необходима е конкретна оценка на възможния риск за пациенти, които страдат от сърдечно-съдови заболявания, заболявания на щитовидната жлеза, глаукома, аденом на простатата.

Препоръчва се лекарски контрол при прилагане за хора от третата възраст, които често изпитват симптоми от рода на слабост и замайване. При малки деца са възможни реакции на превъзбуда.

Не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини при прием на АЛЕРГОЗАН – таблетки, заради риска от повлияване на реакциите поради влошена концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на АЛЕРГОЗАН заедно с други лекарствени средства може да промени ефекта от действието им, както и неговия. При съвместяване с атропин или подобни продукти са възможни проблеми с отделянето на урина, запек, пресъхване на устата.

Необходимо е да се избягва комбинацията с успокояващи, сънотворни или други антиалергични, тъй като ефектът им се усилва. Да не се комбинира с антидепресанти поради риск от усилване на нежеланите ефекти.

________

Усреднена цена в аптеките – три лева за опаковка от 20 таблетки по 25 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *