Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛУКОРИК / FLUCORIC

Съдържа флуконазол, лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоиден силициев двуокис, магнезиев стеарат, натриев лаурил сулфат

Предназначение

флукорик
Флукорик лекува гъбични инфекции от разнообразен тип

ФЛУКОРИК е медикамент за лечение на гъбични инфекции; в това число – причинени от кндида албиканс, кожни инфекции, инфекции на окосмените части, инфекции на уринарния тракт, белите дробове, на кръвта, инфекции на половите органи. Медикаментът се прилага и за предотвратяване на гъбични инфекции при отслабена имунна система, както и срещу рецидив на криптококова инфекция при болни от СПИН.

Как се приема

Прилагането на този медикамент става по лекарско предписание. Лекуващият определя дневната доза и продължителността на приема в зависимост от диагнозата и здравословното състояние на пациента.

Капсулите ФЛУКОРИК се поглъщат цели, с вода. Препоръчителната доза е една капсула от 150 мг дневно, но във всеки конкретен случай лекуващият може да препоръча друг вариант. Медикаментът е представен и от капсули х 50 мг, които се подходящи при деца или формират дневни дози от порядъка на 200 до 400 мг. При някои заболявания медикаментът може да се приема продължително.

Лечебната схема може да предвижда само еднократна доза от 150 мг, както е при кандидоза на половите органи. Може да се наложи и по-продължителен прием, както е при гъбична инфекция на хранопровода или пикочните пътища: тогава е желателно лекарството в доза до 100 мг да се взема 30 дни.

При неволно предозиране е възможно пациентът да получи халюцинации; потърсете лекарска помощ. Ако случайно пропуснете прием – вземете медикамента веднага, щом това стане възможно. Ако наближава времето за следващия прием, пропуснете забавената доза и не удвоявайте следващата.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ФЛУКОРИК често причинява главоболие, стомашен дискомфорт, повръщане и диария, обриви, промяна във функционирането на черния дроб.

Сред регистрираните сигнали за странични ефекти има данни за промени в кръвната картина, влошено качество на съня – безсъние или сънливост, световъртеж, промени в кръвната картина, мускулни болки, газове и запек, интензивно изпотяване, треска, умора. Съобщавано е и за понижено съдържание на калий в организма, тремор, алергични реакции, косопад, промени в сърдечния ритъм, чернодробна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ФЛУКОРИК не се прилага при алергия към някой от компонентите на медикамента.
Медикаментът не може да се взема, ако пациентът се лекува в същия момент със следните лекарства: астемизол, терфенадин, цизаприд, пимозид, хинидин, еритромицин.

Лекарството може под лекарски контрол и при съответен режим да се прилага при деца , включително новородени.

Медикаментът е приложим при определени условия по време на бременност и кърмене; за това е необходимо да бъде изрично препоръчан от лекар и лечението да се контролира.

Рискови групи пациенти, за които е необходима индивидуална оценка на безопасността, са тези с чернодробни и бъбречни заболявания, сърдечни страдания, с абнормни стойности на калий, калций и магнезий в кръвта.

Взаимодействие с други медикаменти

Освен изричната забрана за съвместяване на ФЛУКОРИК с посочените по-горе медикаменти, конкретна преценка е необходима при разрешаването на паралелен прием с още някои групи лекарства. Това е условие заради вероятността от взаимно повлияване – усилване или отслабване на очаквания терапевтичен ефект, както и увеличената опасност от проява на странични ефекти. Предупреждението засяга продукти като антибиотците рифампицин и рифабутин, някои обезболяващи, антидепресанти, други противогъбични продукти, антикоагуланти, лекарства срещу припадъци, медикаменти за хипертоници, лекарствени средства за трансплантирани, статини, метадон, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за ХИВ-позитивни, за диабетици, при астма, витамин А.

За да прецени възможния паралелен прием, лекуващият следва да бъде запознат от пациента с медикаментите, които е приемал или продължава да приема и в момента.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от една капсула х 150 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *