ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алтернативното лечение на СПИН (HIV) се основава на 4 основни цели! Прочетете повече тук!

HIV е вирус на човешкия имунодефицит, който предизвиква СПИН – уврежда имунната система до такава степен, че тя не може да се бори с инфекциите.

СПИН и алтернативни лечения
СПИН и алтернативни лечения

Повечето експерти са убедени, че HIV е отговорен за СПИН, но има някои доказателства, че не всички хора, които се заразяват с HIV, развиват напълно проявен СПИН (синдром на придобитата имунна недостатъчност). Инфекцията с HIV след 2 до 6 седмици се следва от развитието на антитела на вируса.

Този процес може да е придружен от една или повече системни болести.

Симптомите включват:

  • обилно нощно изпотяване и треска
  • летаргия, умора и изтощение
  • отслабване
  • диария, кандида и херпесни инфекции
  • язви в устата и кървящи венци.

Нормата е пълно възстановяване след тази болест, но след това човекът винаги ще има положителни резултати за антитела на HIV (той ще е HIV-позитивен); във всички други отношения ще изглежда здрав. Обикновено изминават няколко години между заразяването с вируса и пълното развитие на СПИН.

Убеждението е, че СПИН е причинен от HIV.Смята се, че болестта може да е автоимунна (при която имунната система се обръща срещу себе си), но днес е ясно, че самата имунна система и особено Т-клетките “убийци” са атакувани, така че тялото не може да се бори с инфекциите.

Засега няма известно лечение за болестта, която, след като се развие, обикновено е фатална. Показано е обаче, че широк спектър от “природни” терапии са ефективни за успешно третиране на симптомите на болестта, забавяйки развитието й в много случаи, а понякога дори преобръщайки хода й.

СПИН може да се появи в много форми, но около половината от страдащите от него развиват пневмония (pneumocystis caiinii) и трети сарком на Капоши – форма на рак на кожата. Други страдат от цял ред вторични инфекции в резултат от отслабената им имунна система.

Лечение

Алтернативното лечение на СПИН зависи от конкретните симптоми, но се основава на четири основни цели:

Много пациенти имат полза от някаква комбинация от следните подходи заедно или без помощта на традиционната медицина. Емоционалната подкрепа е от жизненоважно значение.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Консултиране и хипнотерапия. Тези терапии са ценни, защото помагат на пациента да се справи със стреса и депресията. Силата на разума над тялото е особено видима при страдащите от СПИН. Значителен брой изследвания показ­ват, че положителната нагласа на ума към болестта и оцеляването в действителност помага за увеличаване броя на Т-клетките при някои па­циенти и за редуциране на техните симптоми.

Представи и медитация. Те могат да се използват за насърчаване на тялото да се изцели само.

Традиционна китайска медицина. За различни китайски терапии е установено, че са изключително ефективни, включително чи гун и използването на китайски билки, особено астрагал, който потиска разпространяването на вируса. Китайската хранителна терапия се основава на идеята, че храните са топли или студени, сухи или смазващи (като природа, а не буквално). Тези с кожни проблеми са съветвани да избягват “горещите” и сил- но подправени храни, докато пациентите с диария например не бива да ядат краставички или млечни продукти, които са “студени”.

Акупунктура. За нея е установено, че е благотворна.

Ароматерапия. Маслата за масаж и за вана включват чаено дърво (което е антивирусно, антигъбично и антибактериално), евкалипт, лавандула, хвойна, смирна, копър и градински чай. Маслата могат да се приемат орално, но само под контрола на терапевт, квалифициран в клинична или медицинска ароматтерапия.

Билкова медицина. Смята се, че канадският хидрастис и чесънът са лекарства, които имат известна стойност Канадският хидрастис съдържа берберин — друг антибактериален, антивирусен и антигъбичен агент.

Тя е особено ефективна билка срещу диария. Чесънът увеличава Т-клетките “убийци”.

Хомеопатия. Някои пациенти могат да установят, че хомеопатията е благотворна.

Масаж и рефлексология. Те могат да осигурят облекчаване на стреса и релаксация. Масажът на лимфното дрениране, който стимулира потока на лимфата, отнасяща отпадъчните продукти от кръвта, също може да помогне.

Йога, тай чи и чи гун. За тези терапии на движението се твърди, че са благотворни.

Съвет:

Допълнителната медицина не предлага чудодейни изцелявания и е съществено да си гарантирате, че вашият терапевт е квалифициран, преди да се подложите на лечение. Тъй като СПИН е сравнително наскоро появила се епидемия, има много шарлатани, които претендират, че лекуват тази болест.

Диета и хранене

Яжте храна без месо и за предпочитане органична, богата на Витамини С, Е и бетакаротин, цинк (антивирусно), биофлавоноиди (в зелените листни, зеленчуци и във вътрешната ципа и кожата на портокалите и цитрусовите плодове). Яжте много напъпили храни за високото им хранително съдържание и намалете “боклучавата” и преработваната храна, млечните произведения, глутеновите зърна и алкохола. Добавки на гамалиноленова киселина (ГЛК) от маслото от безстъблена иглика може да помогнат за борбата с умората и да подсилят естествените съпротивителни сили.

Променете начина си на живот

Намалете пушенето и лекарствата/наркотиците. Целта ви трябва да бъде да свалите нивото на стреса и тревожността. Упражнявайте се редовно, но не се изтощавайте.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *