Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Алтернативни методи за лечение на често срещани вирусни инфекции – настинка и грип, мононуклеоза и херпесни вируси

Настинка и грип – идентифицирани са над 200 вируса, които отговарят за многото видове настинка и грип, които се ширят днес по света.

Настинка и грип алтернативни лечения
Настинка и грип алтернативни лечения

Най-често срещаният, отговарящ за около 1/3 от всички инфекции, е риновирусът. Традиционната (класическата) медицина не разполага с лечение.

Основната цел на повечето природни терапии е да ускорят процеса или да облекчат симптомите и в дългосрочен план да помогнат да се подсили имунната система, за да се бори с инфекцията.

Симптомите на настинката могат да включват хрема или запушен нос, възпалено гърло, главоболие, сълзящи очи и кашлица. Болните от грип освен това често имат висока температура и общи болки и оплаквания в мускулите и ставите.

Лечение

Ароматерапия. Инхалациите са ефективни за облекчаване на проблемите с дишането. Поставете няколко капки ментол, евкалиптово или ментово масло в съд с много гореща вода, покрийте си главата с хавлия и вдишвайте. Есенциалните масла могат да се поставят във ваната, върху гъба или с тях да се пръска стаята.

Евкалиптът (Eucalyptus globulus var. globulus), използван под формата на инхалации или като успокояваща вана, е традиционно лечебно средство при настинки.

Билково лечение
Билково лечение

Билкова медицина. Кочата трева е добра при запушен нос, бъзът — при катар, а лайката — за сваляне на температурата. Съществуват и специални смеси, които могат да се намерят в повечето билкови аптеки.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура и акупресура. И двете терапии могат да се използват за засилване на жизнената сила (чи), за да се пребори с настинката и да разпръсне флегмата.

Традиционна китайска медицина. Масажът на гърба, гръдния кош и ръцете може да облекчи симптомите.

Хомеопатия. Лекарствата включват натриев хлорид, Nux vomica, Allium и Hepar sulf. (кашлица и настинка), Gelsemium (при грип, болки и треска).

ЕСЕНЦИАЛНИ/ЕТЕРИЧНИ МАСЛА ПРИ НАСТИНКИ И ГРИП

Евкалипт

Мента

Чаено дърво

Лимон

Лавандула

Сандалово дърво

Прочетете още съвети от алтернативни лечители за лечение на грип и настинки ТУК

ПРИЧИНЕНИ ОТ СТУД РАНИ

Виждани като мехури, особено около устата, тези рани се причиняват от вируса на херпес симплекс и са задействани от промени в температурата и излагане на директни слънчеви лъчи.

Лечение

Хомеопатия. Лекарства, които могат да помогнат при това състояние, включват Hepar sulf. и Rhus tox.

Билкова медицина. Твърди се, че женското биле дезактивира вируса.

Ароматерапия. Нежно натрийте мястото с лавандула, здравец, мащерка или масло от чаено дърво.

Помогнете си сами

Пийте много течности, особено вода и плодов сок, за да компенсирате загубата на течности, и яжте допълнително цитрусови плодове за Витамин С или пийте добавки с витамин С и цинк. Горещи напитки от мед и лимон или ябълков оцет също са отлично средство.

Поддържайте жилището чисто и сухо. Не ползвайте общи четки за зъби, кърпи за лице и хавлии.

Избягвайте ядки и шоколад и яжте достатъчно пълнозърнени храни, зеленчуци, плодове, крехко месо и риба.

Подсилете имунната система, като приемате антиоксидантни добавки, витамини и минерали, като витамин С, омега-3, желязо, цинк, витамин D3, магнезий.

Идете на лекар, ако симптомите на настинката ви продължават повече от 10 дни.

 Мононуклеоза

Алтернативна медицина
Алтернативна медицина

Инфекциозната мононуклеоза (жлезиста треска) се причинява от един тип херпесен вирус, известен като вирус на Епщайн-Бар.

Най-често се среща при млади хора (оттук и народното име на английски език: “ученически грип”). Болестта е сериозно омаломощаваща и отшумяването й може да отнеме няколко месеца.

Крайна умора, треска, мускулни болки, възпалено гърло и подути лимфни възли (особено на шията) са симптомите на тази болест

Лечение

Ароматтерапия. Масаж с есенциални масла; лавандулата има антивирусни свойства и е особено ефективна. (Не масажирайте с масла, докато пациентът е все още с висока температура; вместо това разреждайте маслата с хладка вода и разнасяйте с гъба.)

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Хомеопатичните лекарства могат да помогнат при определени симптоми, особено изтощение, изпотяване, болки и депресия.

Традиционна китайска медицина и акупунктура. Някои пациенти имат полза от тези терапии.

Диета и хранене. Яжте храни, богати на антиоксиданти (витамин С, Е, бетакаротин, В-комплекс и минералите мед, желязо, цинк и селен).

Чесънът и джинджифилът също са полезни. Страдащите от мононуклеоза имат по-ниски от нормалните нива на незаменими мастни киселини (НМК). Квалифицираният диетолог може да препоръча комбинация от масло от безстъблена иглика и рибено масло, за да се повишат тези нива и да се облекчат симптомите на умора и неразположение. Големи дози витамин С (до 100 г) чрез интравенозни инжекции заедно с фармацевтичния медикамент амантадин хидрохлорид могат да отстранят симптомите и да подпомогнат възстановяването. Това е предпочитаното “алтернативно” лечение в САЩ, но трябва да се предписва от квалифициран лекар.

Консултиране, техники за релаксация и медитация. Всички тези терапии са полезни за облекчаване на стреса и депресията.

Джинджифилът (Zingiber officinale) подпомага изпотяването и затова е полезен като охлаждащо средство при състояния с повишена температура.

Вземете предпазни мерки

Почивайте: опитите да се върнете към нормалните дейности прекалено бързо вероятно ще забавят възстановяването. Подсилете имунната си система, като прочетете важни неща за имунитета ТУК.

Поради риска от възпаление на черния дроб избягвайте алкохола, докато сте в това състояние.

Херпесни вируси

Помощ с алтернативни методи
Помощ с алтернативни методи

Вирусът на херпес зостер е причинител на това заболяване, което се появява, когато имунната система е отслабена и инертният вирус се ак­тивира. Симптомите включват остра кожна чувствителност и класически обриви по половината от корема. Лицето, шията и (рядко) очите също могат да бъдат засегнати.

Лечение

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Ароматерапия, хомеопатия всички тези терапии се знае, че са благотворни за случаите на херпес зостер.

Акупунктурата може да е ефективна в лечението на постхерпесния синдром след инфекцията.

Храненето ви трябва да е балансирано и да съдържа витамини В-комплекс, С и Е, за да си помогнете да възстановите увредената имунна система.

Видове херпесни вируси

Има над 700 вируса в семейството на херпесите, като основните са:

Херпес симплекс: причинява рани около устата и по гениталиите и очите; след първоначалната инфекция вирусът става инертен и се появява след дребни инфекции, травма, стрес и излагане на слънчеви лъчи.

Херпес зостер: причинява варицела и херпес зостер.

Епщайн-Бар: разновидност на херпес зостер, която причинява мононуклеоза.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *