ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Изпразване на дебелото черво от токсични отпадъци по метода на Дейвид Грото

Дейвид Грото е известен американски диетолог, който работи в областта на храненето вече повече от 25 години

дейвид грото
Дейвид Грото

Дейвид Грото има собствен магазин за естествени храни, разработени специално от него и е говорител на Американската диетична асоциация.

Предлагаме ви рецептата на Дейвид Грото за изпразване на дебелото черво от токсични отпадъци. Рецептата, освен полезна, е и много вкусна.

Както повечето подобни рецепти, основата на тази лечебна смес е известна още от древността. Ползвали са я древните гърци, а в Америка става популярна през 20-те и 30-те години на миналия век.

Неразграденото месо и другите хранителни отпадъци могат да предизвикат натрупване на слуз в дебелото черво, което води до образуването на токсини и отрови в тялото. Тези токсини могат да причинят умора, главоболие, повишаване на теглото и нисък разход на енергия.

Когато решите да правите прочистване на дебелото черво, трябва да включите в диетата си повече зеленчуци и семена, които имат високо съдържание на фибри. Според американския диетолог Дейвид Грото най-добре е поне седмица да спазвате определена диета, в която са включени предимно алкални храни и такива с високо съдържание на фибри. Едва след това може да пристъпите към същинското пречистване с лечебната смес на Дейвид Грото.

Ябълките са чудесен избор за началото на една подобна диета. Ден, в който хапвате само ябълки и пиете предимно зелен чай с лимон е идеалната отправна точка за вашето качествено прочистване на дебелото черво от отрови и токсини. Ябълките са богати на разтворими фибри, които ви помагат да поддържате чувството на ситост по-дълго време. Популярният плод се справя отлично и със запека.

Ленените семена също са страхотни за прочистване на дебелото черво. Те са богати на полезни влакна, които могат да облекчат изпразването на стомаха и подобряват чревната абсорбция на хранителните вещества. Ленените семена ще намалят риска от рак на дебелото черво. Освен, че ще елиминира запека, ленът в рецептата на Дейвид Грото ще се погрижи и за здравето на сърцето.
Освен това, ленените семена са богати на омега-3 мастни киселини, които са просто задължителни за всеки, който иска да се освободи от излишните килограми.

Необходими съставки:

1 ябълка
1 чаена лъжичка мед (за сладост)
1 супена лъжица семена от чиа
1 супена лъжица смлени ленени семена
1 чаша вода

Начин на приготвяне:

Трябва да се смесят в блендер абсолютно всички съставки, с изключение на чията. Разбира се, за предпочитане е да използвате зелена ябълка, която предварително сте нарязали. Чията се добавя накрая. Трябва да бъркате бавно и внимателно, докато семената на чията започнат да увеличават обема си, за което не е необходимо много време.

Един съвет от Дейвид Грото

Когато ядете богати на фибри храни, като ябълки, важно е да пиете много вода. Поддържане хидратиратацията осигурява здравословен финал на прочистването!

* Повечето естествени смеси и чайове нямат предписание за ползване, тъй като всеки организъм реагира по различен начин на приема. Ползвайте сместа на Дейвид Грото дотогава, докато не почувствате облекчение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Изпразване на дебелото черво от токсични отпадъци по метода на Дейвид Грото

  1. Кети Николова каза:

    Хей, Лекува.нет, сега да уточним: рецептата на Дейвид Грото ли е или на Андрей Кутузов? Не че има значение, но лично аз започвам да се съмнявам в рецептите и започвам да се питам дали да не мина на друга страница и дали може човек да ви се довери?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *