ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРИФАС / TRIFAS

Съдържа торасемид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоидален безводен силиций, магнезиев стеарат

трифас
Трифас намалява отоци и изливи чрез активиране на отделителната система

ПредназначениеТРИФАС е диуретик: лекарството усилва отделянето на урина и по този начин се понижава кръвното налягане. Прилага се при необходимост от премахване на отоци или изливи – течности, събрани в кухините на тялото. Тези състояния са причинени от сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Медикаментът се приема по лекарска препоръка – дозата и продължителността на приема се определят в зависимост от състоянието на пациента. Определената индивидуална доза се приема сутрин по едно и също време – с вода и без да се сдъвква.

Лечението започва с доза от 5 мг – еднократно в рамките на деня. Ако това количество е недостатъчно, лекуващият може да увеличи еднократната доза на 10 или 20 мг, като при прехода към по-висока доза е необходим медицински контрол. Стандартната таблетка от 10 мг е делима и лесно се отмерва единичната доза от 5 мг.

Потенциални потребители с чернодробни заболявания имат нужда от консултация, зада се прецени безопасността на лечение с ТРИФАС. При положително решение се определя терапия с редуцирана доза.

При неволно предозиране може да се развият опасни състояния с прекомерно отделяне на вода и соли, спадане на кръвното налягане, проблеми на стомашно-чревния тракт, объркване, замайване и колапс. При проява на някои от тези симптоми потърсете медицинска помощ.

Ако пропуснете прием на редовната доза, вземете я колкото може по-скоро, но не и ако времето за следващия прием е много близо. Не вземайте двойна доза.

Не спирайте приема на ТРИФАС самоволно, не коригирайте сами дозата, определена от лекар.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТРИФАС се отразява на метаболитните процеси особено в началната фаза – свързано е с нарушения на водно-солевия баланс и опити на организма да възстанови равновесието при новите условия. Наблюдават се повишени стойности на пикочната киселина и глюкозата в кръвта, крампи, повръщане и диария, понижени стойности на калия или натрия.

Възможни са състояния на обърканост, ниско кръвно налягане, намалено кръвоснабдяване на сърцето, тежест и болка в сърдечната област, аритмия, внезапна загуба на съзнание – синкоп. В първите дни от лечението често се съобщава за стомашни проблеми, диария или запек, болка игадене в стомаха, повръщане, инфаркт. Макар и много рядко, не е изключен панкреатит. Следват промени в работата на отделителната система, задържане на урина. Регистрирани са също алергични реакции, влошени функции на черния дроб, повишена фоточувствителност, отклонения в кръвните показатели, главоболие и замаяност. В редки случаи пациенти се оплакват от зрителни проблеми и шум в ушите, пресъхване на устата, изтръпване на крайнците, студени крайници.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРИФАС се спира при първи признаци на алергична реакция; медикаментът не се препоръчва ако е известна алергия към някой от компонентите му.

Продуктът не е подходящ за хора с напреднали заболявания и увредени бъбреци или черен дроб.

Не използвайте при намален обем на кръвта, както и при прекалено ниско кръвно налягане.

ТРИФАС е противопоказан при понижени нива на натрий и калий в кръвта.

Не се използва за деца под 12 години

Не се взема по време на кърмене. Бременни могат да вземат ТРИФАС само в крен случай и под лекарски контрол; прилага се минимално ефективната доза за възможно най-кратък курс.

Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини при лечение с този медикамент, тъй като и при липса на изявени странични ефекти реакциите са забавени.

Взаимодействие с други медикаменти

При необходимост от паралелен прием на лекарства терапевтичните схеми се променят така, че взоимодействията да не се отразят на здравето на пациента или да бъдат игнорирани. Възможно е както усилване, така и отслабване на лекарственото въздействие. Особено мнимание е необходимо при прием на други медикаменти за контрол върху артериалното налягане, контрол върху кръвната захар, нестероидни противовъзпалителни. При зле конструирана терапевтична схема е възможно рязко смъкване на кръвното налягане, нарушения на водно-електролитния баланс и пр.

______

Усреднена цена в аптеките – 11 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг  

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *