ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се излекувах от подаграта – натурално!

Прочетете историята на Джим Коркерн за неговата борба с подаграта:

снимка: quora.com
Джим Коркерн

“ Подаграта не засегна само мен, а и съпругата ми, защото тя трябваше да поеме цялата работа да поддържа дома и бизнеса в добро състояние.“ 

„Преди около четири години животът ми се развиваше отлично – бизнесът ми беше стабилен, аз и съпругата ми Тифани се преместихме в нов апартамент, в близост до плажа и заедно се наслаждавахме на парите и свободното си време.

Всичко беше прекрасно, но една сутрин се събудих от ужасни болки. Дясното ми коляно се бе подуло и зачервено. Болката беше неописуема. Това много ме изненада, макар че стъпалата ме боляха няколко пъти в последните месеци, но както се появяваше дискомфорта, така си и отиваше и не обърнах внимание, защото смятах, че болката в ставата на големия пръст е от някакво натъртване. Тогава не предполагах до какво ще доведе това.

Ако имате подагра, ще ме разберете напълно. В момента най-вероятно търсите правилното решение за себе си или за някой близък. Добрата новина е, че мога да ви помогна с това да намерите решение на проблема веднъж и завинаги.

Подаграта не засегна само мен, а и съпругата ми, защото тя трябваше да поеме цялата задача да поддържа дома и бизнеса в добро състояние. Отделно от това съпругата ми се стараеше да облекчи болката с различни методи и да ми помогне да се излекувам. Опитахме всичко в продължение на години, но нищо не помогна в моя случай с подаграта.

Аз съм свободен дух и исках да се излекувам веднъж завинаги, а не да съм роб на болестта. Благодарение на множеството средства, лекарства и методи, които опитах – днес знам как да излекувам подаграта бързо.

Вегетарианска диета за лечение на подагра – ПРОВАЛ!

вегетарианската диета подаграта

Превърнах се във вегетарианец (и почти веган). Отказах месото напълно и приемах различни лекарства, предписани от лекуващия ми лекар, включително стероиди. Всичко беше без резултат.  Има много вегетарианци, които развиват подагра и не успяват да я излекуват, което значи, че изключвнето на месото от менюто не е общовалидно. Ако натрупването на пурини в тялото е причина за развитието на подагра, то аз трябваше да разбера как да избегна това.

 

Предписаните лекарства при подагра – не помогнаха!

Проблемът на страдащите от подагра е, че в момента, в който се спрат лекарствата – атаките се завръщат много бързо. Съвременната медицина не търси същината на проблема, а само лекува симтомите.  За традиционната медицина не са познати, които действат така. Поне аз не съм запознат с тази информация, въпреки дългите проучвания от моя страна. Тези факти ме наведоха на мисълта, че трябва да мисля по нетрадиционен начин. В следващите редове ще разглеам всички лечения за подагра, различни от фармацевтичните продукти и ще споделя кое от тях помогна на мен.

Содата като метод за лечение на подагра?

В началото на проучванията си се натъкнах на сайт, където човек, който има същия проблем разказва как содата може да се използва при лечение на подагра, добавяйки, една четвърт чаена лъжичка сода в чаша вода, от 2 до 4 пъти на ден. Трябва да призная, че това помогна, но е много вероятно този метод да е причината в момента да пия лекарства за кръвното си налягане, което не  е добре. Освен това, содата не изкоренява подаграта, а облекчава симптомите.

сода бикарбонат подаграта

Този метод може да даде ефект във вашия случай, но преди това се консултирайте с лекаря си, особено, ако имате проблеми с кръвното налягане.

Ябълковият оцет ми помогна малко в търсенето на лечение срещу подагра.  

След това прочетох за ябълковия оцет, който е известен със способността си да облекчава болките в ставите. Трябва да се използва органичен оцет и да се пие сутрин по 2 супени лъжици, разтворени в чаша с вода.

Силно го препоръчвам на хора с различни форми на артрит. Помага при за облекчаване на болката, но отново, не лекува.

Лечение на подагра с прясно изцедени сокове – Неуспешно.

Преди да започна лечението със сокове се консултирах с лекуващия ме лекар и той сметна идеята за страхотна, предполагайки доста добри резултати. Заредих се с алкална вода, от която се стараех да пия по 3 до 6 чаши дневно плюс 3 до 6 чаши прясно изцедени сокове, за да балансирам PH-то на кръвта си. Правих си изследвания, но нивата не се промениха в продължение на 3 месеца и се отказах. Смятам, че причината е в непостоянството и негативизма ми и пиенето на тези сокове наистина може да подейства. Аз направих и още една грешка, за която ще прочетете по-долу.

Разговорите за подаграта с лекаря ми

Подагра
Подаграта е наричана още – „болестта на кралете“

След 3 месеца, през които нищо не се бе променило реших да говоря с лекаря си относно влиянието на  PH нивата върху организма и натрупването на пурини в кръвта. Според него храните имат малко влияние върху нивата на пурини в кръвта. Въпреки това каза, че е добре да се старая да пия по-големи количества алкална вода и да приемам много зелени зеленчуци и да огранича приема на захар. Насочи ме към средиземноморската диета, която изпробвах, но подаграта ми не се повлия.

Проучванията ми продължаваха и накрая попаднах на някои изследвания, които сочеха, че захарта може да е една от причините за подагра.  Когато приемаме захар, тя се натрупва в организма ни и води до инсулинова резистентност, причинявайки диабет, засягайки черния дроб и много други функции в тялото, което пречи на организма да се самовъзстановява и балансира.

Впечатляващо е, че увеличението на потреблението на захар в САЩ през последния век съвпада с повишаване на процента хора, болни от „кралската болест“, както и до други заболявание, свързани с киселинната среда в организма. Въглихидратите (хляб, картофи, тестени изделия и други) влияят по същия начин на тяло и приемът им  трябва да бъде ограничен.

В следствие на тази информация, ограничих приема си на въглехидрати до около 75 до 125 грама на ден и започнах да се наслаждавам на любимите си месо, риба тон, яйца и други високо протеинови храни. Сигурен съм, че ако спазвате подобен режим ще забележите промяна в състоянието си.

Не съм лекар, но съм човек, които е бил в капана на подаграта, дълги години. Намаляването на захарта, фруктозата, глюкозата и всяка форма на захар до под 25 до 35 грама на ден и въглехидрати под 75 грама на ден почти елиминира атаките на болестта. Започнах да приемам ибупрофен и натрий, както и други противовъзпалителни средства, когато усетих първите признаци и болка.

Промяната в хранителния ми режим доведе до загуба на 25 килограма и подагра атаките намаляха значително и сега са изключителна рядкост. Вече повече от година не съм имал проблеми с подаграта. Важно е да се внимава със загубата на килограмите, защото рязкото отслабване може да доведе до натрупване на пикочна киселина в ставите, което ще влоши състоянието.

Както казах по-горе, пиенето на пресни сокове може да подейства и да облекчи състоянието. Моята грешка беше, че правех соковете с плодове, които има високо съдържание на захар, а при изцеждане тази захар се концентрира, което вероятно е довело до проблемите. Следователно, ако ще използвате този метод е добре соковете да са от зеленчуци с ниско съдържание на въглихидрати или плодове с малко захар.

Моето мнение е, че захарта и въглехидратите са главни виновници за подаграта. Диета, която ги ограничава до минимум, както и елиминирането на преработени и пакетирани храни от хранителния режим ще доведе до подобрение на състоянието.

В момента състоянието ми добро, макар че ям много месо и зеленчуци. Ежедневно пия сокове, стараейки се те да бъдат от зеленолистни зеленчуци и много вода.

Четох една история за жена, страдаща  от множество здравословни проблеми и преди около година е решила да не яде нищо, което не е можело да си купи през 50-те години на миналия век. Тази промяна е помогнала за решаването на повечето от здравословните й проблеми. Аз забелязвам същата тенденция в живота си.

Ако сте опитали всичко за подобряване на състоянието си, но не виждате резултат, ви препоръчвам да ограничите приема на захари и въглихидрати. Консултирайте се с лекар преди да предприемате някаква кардинална промяна в начина си на хранене и/или живот.“

Историята на Джим Коркерн е публикувана в сайта: http://sunflower-press.com/.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *