ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЦЕТОКАУСТИН / ACETOCAUSTIN

Съдържа монохлороцетна киселина и дестилирана вода

Предназначение

ацетокаустин
Лечението с ацетокаустин изисква внимание и точност

АЦЕТОКАУСТИН е разтвор на монохлороцетна киселина, предназначен за локална външна употреба. Използва се за премахване на обикновени брадавици.

Как се прилага

Лекарственият продукт се нанася с шпатула върху брадавицата един път седмично. Въоръжете се с търпение и бъдете постоянни – успешната терапия изисква да правите това в продължение на около пет седмици. Прилагането на АЦЕТОКАУСТИН може да започне, ако това ви е препоръчано от лекар след преглед и преценка за вида на кожното образувание.

Продуктът има силно разяждащо действие, затова преди процедурата трябва да се погрижите за защитата на здравата кожа около брадавицата. Мястото се намазва с цинков мехлем или вазелин. От продукта се взема много малко количество – внимавайте дори и малка капка да не попадне върху здрава кожа. След намазване се изчаква обработеното място да засъхне. Не чоплете и не режете брадавицата; умъртвените клетки след време ще се отделят сами при измиване.

Ако имате повече от една брадавица, опитайте да обработите първо само една от тях – така ще разберете дали кожата ви не реагира спрямо прилагането на това средство. Общата площ за полагане на АЦЕТОКАУСТИН не трябва да е по-голяма от два кв.см. При неволно предозиране отмийте излишното с хладка вода.

Възможни нежелани ефекти

Най-често последица от лечението с АЦЕТОКАУСТИН е кожно възпаление в зоната на третирането. Наблюдава се зачервяване, парене и болка, ако са нарушени правилата за безопасност и част от продукта е попаднала върху здрава кожа. Такава реакция има и ако се третира брадавица, която вече е била обработвана по друга технология, например чрез криотерапия или изрязване със скалпел.

Възможни са реакции на свръхчувствителност, изразени чрез зачервяване, парене и сърбеж, оток, поява на мехурчета, болка. При такива симптоми, които при това не са преходни, прилагането трябва да бъде спряно.

При сериозно засягане пострадалата зона следва да се третира и лекува като термично изгаряне. След лечението остават белези.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЦЕТОКАУСТИН не се прилага при свръхчувствителност към монохлороцетната киселина. Продуктът не се препоръчва за образувания по лицето; ако все пак такава терапия се наложи, да се пази от попадане в очите, устата и носа.

Медикаментът не бива да попада в зоната на гениталиите, върху наранени или възпалени брадавици, скоро след лечение на брадавици по други методи. При зачервена или възпалена по някаква причина кожа лечението се отлага най-малко с четири седмици.

Продуктът не се използва за лечение на стрии или старчески брадавици. Да се избягва при потенциални потребители, склонни да образуват белези.

Специално внимание е необходимо при пациенти с нарушен имунитет или при които няма сигурност, че става дума именно за обикновени брадавици.

Само под лекарски контрол този продукт може да се използва от диабетици, хора с полиневропатия или периферна съдова болест.

Да се избягва от бременни и кърмачки.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативен ефект.

Усреднена цена в аптеките – 19 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *