ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

5 различни терапии за успешно лечение на рак

Практикуващите различни терапии, които постигат успех в лечението на сериозни заболявания и особено рак, обикновено са доста строги и взискателни към пациентите си. Според много от тях, ако болният не е готов да подходи сериозно към детоксикацията и безкомпромисно да спазва диетата, няма надежда да се справи със заболяването. Често пациентите в лошо здравословно състояние имат нужда от подкрепата на терапевт, готов да бъде достатъчно твърд с тях.

1. Макс Герсон

Терапията на Герсон може да се посочи като оригинално биологично лечение на рак. В книгата си „Терапия за рак. Резултати от 50 случая“ той описва 50 успешно излекувани пациенти, като обяснява, че тези случаи са били най-добре документирани и съответно подходящи за демонстрация на неговия метод на лечение. Герсон вярва, че хроничните заболявания се развиват в резултат на хранителни дефицити и натрупване на токсини.

В борбата с дефицитите терапията разчита основно на пресните екологично чисти сокове, както и на добавки и стриктни изисквания към начина на живот. Важен елемент от този метод са клизмите с кафе, които той препоръчва за пълна детоксикация на организма.

Макс Герсон
Макс Герсон

В едно изследване на Манчестърския университет във Великобритания се проследяват шест случая на рак с лоши прогнози, при които пациентите стриктно се придържат към теорията на Герсон. Заключението е, че терапията им е помогнала както във физическо, така и в психично отношение. Американското дружество за борба с рака обаче предупреждава, че при тази терапия са възможни и нежелани странични реакции.

2. Лайнус Поулинг

Лауреатът на Нобелова награда Лайнус Поулинг (1901-1994) изучава години наред свойствата на хранителните добавки за лечението на различни болести и е всепризнат авторитет в областта. През 1979 г. съвместно с Юън Камерън пише книгата „Ракът и витамин С“. Паулинг препоръчва използването на добавки и по-конкретно мегадози витамин С за лечението на рак и други дегенеративни заболявания.

През 1979 г. в Калифорния е основан Институтът за наука и медицина „Лайнус Поулинг“. През 1996 г. организацията е заменена от Института „Лайнус Поулинг“ в Орегонския държавен университет. Изследванията в института показват, че хранителният режим има значение и в генно отношение, тъй като определени съставки в храната са способни да „включват“ и „изключват“ гените. Учените установяват, че някои вещества в кръстоцветните зеленчуци, като броколи, китайско зеле и брюкселско зеле, притежават силни антитуморни свойства.

3. Ан Уигмор

В основата на хранителния режим, разработен от Ан Уигмор (1909-1994), стоят сокът от пшенична трева и кълновете. Тя създава диетата, за да излекува собствените си хронични заболявания, включително рак, след което десетки години помага на множество пациенти.

Диетата на Уигмор се фокусира преди всичко върху „живата“ храна. Според нея суровите зеленчуци имат повече хранителни вещества, отколкото готвените, а и те не съдържат изкуствени добавки, както обработените храни. Терапията й продължава да се практикува и след 2000 г. в Института „Хипократ“ и е възприета от мнозина алтернативни специалисти. В книгата си „Пшеничната трева: най-доброто лекарство от природата. Как да използваме тревите, за да укрепим здравето си“ авторът Стийв Майеровиц пише, че пшеничната трева „подсилва и увеличава потенциала за изцеление“.

Според Американското дружество за борба с рака пшеничната трева „като цяло е безопасна“. Известни са само няколко случая на странични ефекти, като гадене, главоболие, обриви или подуване на гърлото. При поява на последните два симптома обаче е наложително веднага да се потърси спешна медицинска помощ, тъй като е възможно да става въпрос за остра алергична реакция.

4. Рандолф Стоун

По време на 60-годишната си кариера Рандолф Стоун (1890-1981) разработва система, известна като „терапия на полярността“. Стоун вярва, че за здравословното състояние на човека може да се съди по неговото енергийно поле, което се влияе от ежедневието, начина на хранене, физическите натоварвания, докосванията и звуците.

Стоун препоръчва цялостен режим, състоящ се от терапия с докосване (при която ръцете на терапевта се превръщат в проводник на енергия), диета (акцентира се върху вегетарианския начин на хранене, тъй като храната, придобита по насилствен път, съдържа повече негативна енергия) и йога (за да се настрои човек към собственото си тяло). Тези практики балансират здравето и създават удовлетворително енергийно поле.

5. Мичио Куши

Терминът „макробиотика“ ни насочва към система от убеждения, според която всичко, което заобикаля човека, оказва влияние върху него, включително околната среда, храната и мястото, където живее.

Насърчава се позитивният начин на живот, за да се поддържат положителна нагласа и виждания. Може би най-известният привърженик на макробиотиката в САЩ е Мичио Куши, автор на книгата от 1993 г. „Диета за предпазване от рак“ (в съавторство с Алекс Джак) – изчерпателен справочник за профилактиката и лечението на рака с помощта на макробиотичен начин на хранене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *