Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТЕРАФЛУ / THERAFLU

Съдържа парацетамол, фенилефринов хидрохлорид, фенираминов малеат, захароза, калиев ацесулфам, малтодекстрин, силикон диоксид, лимонена есенция, лимонена киселина, натриев цитрат, калциев фосфат, оцветители

Предназначение

терафлу
Терафлу е продукт за краткотраен прием при настинка и грип

ТЕРАФЛУ е популярен лекарствен продукт, търсен при настинки и вирусни инфекции. Правилното му приложение съдейства за блокиране на инфекции и предпазва от усложнения. Предназначен за краткосрочно прилагане.

Продуктът е прахообразен, приготвен в дозирани сашета за разтваряне в топла вода. Приема се при симптомите на настинка и грип – главоболие, висока температура, втрисане, болки в тялото, запушен нос, хрема, запушен нос.

Как се приема

Една доза ТЕРАФЛУ се разтваря в гореща вода, около 200-250 мл; получената напитка се изпива, докато още е топла. Следващ прием на медикамента може да има след 4 до 6 часа. Пределната доза за денонощие е три сашета за възрастни и деца над 12 години.

Ако симптоматиката на заболяването не се овладее в рамките на пет дни, на всяка цена потърсете медицинска помощ. Необходима е корекция в лечението, ако въпреки приема на ТЕРАФЛУ поддържате температура, имате болки в гърлото, появява се кашлица или се усилва. При неволно предозиране потърсете медицинска помощ – включително в случаите, когато не чувствате отклонения от обичайното си състояние.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти от ТЕРАФЛУ са алергичните реакции на кожата – сърбеж и зачервяване, обрив. Възможна е появата на сънливост, световъртеж, гадене, пресъхване на устата, главоболие, безсъние, раздразнителност и нервност, сърдечни смущения, тахикардия.

Има данни също за реакции на стомашно-чревния тракт: запек или диария, подуване, спазми. Ако някой от тези симптоми се появи и прогресира, не чакайте усложнения, а незабавно потърсете медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТЕРАФЛУ не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Продуктът не е подходящ в случаите, когато се приемат т.н. МАО-инхибитори, или медикаменти за лечение на депресия или паркинсонизъм. Не бива да се взема ТЕРАФЛУ, ако коментираните медикаменти са спрени за по-малко от две седмици преди първия прием на ТЕРАФЛУ.

Да не се взема, ако пациентът е на друго лекарство с активна съставка парацетамол.

Не е подходящ за пациенти с астма или друго хронично белодробно заболяване.

Лекуващият може да разреши конкретно прием на медикамента при сериозни хронични заболявания, ако счете това за безопасно. Отнася се за пациенти с хипертония, сърдечни заболявания, заболяване на щитовидната жлеза, глаукома, диабет, бъбречно страдание, увреден черен дроб, трудна уриниране, епилепсия.

Ако медикаментът се използва по-дълго от фиксираното време, има опасност от вредни въздействия върху черния дроб и развитие на жълтеница поради съдържанието на парацетамол.

При бременни и кърмачки – преценката за безопасен прием в подобна позиция е индивидуална; допустимо е лечение на рисковите групи с ТЕРАФЛУ възможно най-кратко и с минималната ефективна доза.

Не шофирайте, докато се лекувате с този продукт, тъй като може да ви причини влошаване на зрението, сънливост и невярна оценка на ситуацията.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е внимателна преценка за риска и възможните последици за здравето, ако ТЕРАФЛУ се приема едновременно с МАО-инхибитори – за лечение на депресия) трициклични антидепресанти, бета-блокери при лечение на хипертония, барбитурати, симпатикомиметици, антикоагуланти. Приемът на ТЕРАФЛУ изключва консумацията на алкохол – опасно е за черния дроб.

__

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 10 стандартни сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *