Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЦЕФАКЛОР / CEFACLOR

цефаклор
Цефаклор е антибиотичен продукт срещу инфекции на дихателната система и средното ухо

Съдържа цефаклор, микрокристална целулоза, кармелоза натрий, захароза, натриев бензоат, лимонена киселина монохидрат, емулсия симетикон, ксантанова гума, оцветители, аромати

Предназначение

Продуктът ЦЕФАКЛОР (Цефаклор Алкалоид) се предлага под формата на гранули за приготвяне на разтвор по приложени в пациентската листовка указания. Това е комплекс за антибиотична суспензия – цефалоспорин, препоръчвана при различни инфекции. ЦЕФАКЛОР разрушава определени щамове на патогенни бактерии, предизвикващи възпаления на гърлото и сливиците, бронхите и белите дробове, средното ухо, пикочните пътища вкл. цистит, кожата и меките тъкани.

Как се приема

Лечението с ЦЕФАКЛОР се съобразява с възрастта и диагнозата на пациента; не се препоръчва промяна на режима или надвишаване на определените от лекуващия дневни дози.

Възрастни стандартно приемат 250 мг ЦЕФАКЛОР на всеки осем часа, а при тежки инфекции – до 500 мг на 8 часа.

При деца точната доза се изчислява в зависимост от теглото – до 20 мг/кг за денонощие. Общото количество се разпределя за четири приема през 8 часа. Този режим е валиден при възпаления на дихателните пътища. При инфекции на средното ухо и фарингит приемът може да е през 12 часа. При тежки инфекции лекуващият може да препоръча по-висока доза; общото й количество за 24 часа не може да превишава един грам.

Суспензията се приготвя с дестилирана вода. Медикаментът се приема един час преди или най-малко два часа след хранене.

Възможни странични ефекти

ЦЕФАКЛОР може да причини алергични реакции от рода на кожни дразнения, сърбеж, обриви – подобни на тези при морбили, уртикарии, диария.

Съобщавано е за по-редки случаи на промени в кръвните показатели и чернодробните ензими, болки в ставите като при артрит, бъбречни възпаления и кандидоза. Някои от проявите на алергична основа могат да се проявят в тежка форма и налагат незабавна медицинска помощ. Сред нежеланите ефекти са влошено качество на съня, гадене и повръщане със симптоми на колит, халюцинации, хипертонични пристъпи, замаяност.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЦЕФАКЛОР не се прилага при алергия към активния компонент или към някоя от помощните съставки.

Не е подходящ за пациенти, които имат прояви на свръхчувствителност към пеницилин или други цефалоспорини.

Не използвайте в случаите с тежки стомашно-чревни заболявания и състояния, при бъбречни заболявания в напреднала форма и бъбречно трансплантирани.

Продължителната терапия с този продукт може да провокира суперинфекция с изразени огнища на резистентни патогени и гъбички – например бели налепи в устата.

Медикаментът не се използва при новородени и бебета до едномесечна възраст.

Прилагането при бременни и кърмачки може да става само в краен случай и под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е конкретна оценка на риска при паралелен прием с други медикаменти. Анализирайте с повишено внимание случаите, при които пациентът приема или наскоро е приемал антикоагуланти, както и пробенецид при терапии на подагра.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за доза гранули, предназначени за 60 мл суспензия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *