ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВОМАКУР / VOMACUR

Съдържа дименхидринат и твърда мас

Предназначение

ВОМАКУР е лекарствен продукт от антихистаминовата група – Н1, прилаган при гадене и повръщане. Препоръчва се при болест на пътуването – профилактично, за предотвратяване на световъртеж и гадене.

вомакур
Вомакур спира повръщането

Въпреки ефективността си този продукт не се използва при гадене и повръщане, които са последица от лечение на онкологично заболяване чрез химиотерапия.

Как се приема

ВОМАКУР се предлага под формата на супозитории – свещички, като при терапията се спазва дневен лимит от 5 мг/кг. Най-добре е режимът на прилагане да бъде препоръчан от лекар, особено за пациенти деца.

Стандартните дози в случай, че лекуващият няма специални препоръки, са следните:

  • Деца с тегло 8-15 кг, една свещичка дневно;
  • Деца с тегло 15 – 25 кг два пъти дневно по една супозитория.
  • Деца с тегло над 25 кг два-три пъти дневно по една супозитория.
  • При възрастовата група до 14 години пределната дневна доза е 150 мг, приблизително равни на 4 супозитории от 40 мг.
  • Възрастни могат да приемат дневно до 4 супозитории ВОМАКУР от 70 мг.

Супозиториите се поставят дълбоко в ректума. За предотвратяване на описаните симптоми при пътуване свещичките се поставят половин – до един час преди потегляне.

Медикаментът е предназначен за краткотрайно приложение. Продължителната терапия може да провокира зависимост.

При неволно предозиране потърсете помощ – това е опасно, особено за деца. Възможно е превишената доза да причини сънливост и замаяност, учестена сърдечна дейност, зрителни нарушения, зачервяване и затопляне на кожата, дихателни затруднения, страх, халюцинации.

Възможни нежелани ефекти

Най-честите странични ефекти от действието на продукта са сънливост, замайване и усещане за умора. Нерядко потребители се оплакват от пресъхване на устата, учестено сърцебиене, гадене и повръщане, запек, диария, болки в стомаха. При деца – страх, треперене, безсъние, безпокойство. Възможни са също алергични реакции и отклонения в чернодробните функции и кръвната картина.

Кога НЕ БИВА да се приема

ВОМАКУР не бива да се прилага при алергия към активния компонент.

Продуктът не е подходящ за пациенти с астма, тумор на надбъбречната жлеза, глаукома, порфирия, простатна хипертрофия и задържане на урина, епилепсия и еклампсия.

Особено внимание е необходимо при преценката за безопасност за пациенти с нарушения на чернодробните и бъбречните функции, аритмии, сърдечни заболявания и забавен сърдечен ритъм, пилорна стеноза.

Прилагането на ВОМАКУР по време на бременност може да става само в краен случай по лекарска преценка и под контрол. Не се препоръчва прилагане по време на кърмене.

Някои от страничните ефекти на ВОМАКУР могат да засегнат концентрацията и вниманието при шофиране. На безопасното движение може да попречат и ефекти като сънливост и зрителни затруднения.

Взаимодействие с други медикаменти

ВОМАКУР влиза в множество лекарствени взаимодействия и това променя очакваните терапевтични ефекти. Необходимо е да се избягват комбинации с успокоителни, хипнотици, аналгетици и анестетици, на транквиланти. Комбинирането може да причини трудности в дишането, чревна парализа, повишено вътреочно налягане, задържане на урина.

Не се допуска паралелен прием с алкохол, с лекарства за понижаване на кръвното налягане.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 10 супозитории по 40 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *