ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФОКСЕРО / FOXERO

Съдържа цефподоксим, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, кармелоза калций, хидроксипропилцелулоза; натриев лаурил сулфат, талк, оцветители

Предназначение

фоксеро
Фоксеро е антибиотик с добър ефект при дихателни инфекции

Антибиотикът ФОКСЕРО принадлежи към група, известна като цефалоспорини. Най-често се прилага при бактериални инфекции на дихателната система – бронхит и пневмонии, възпаления на синусите и гърлото – тонзилит и фарингит. Ефективен е и при кожни заболявания и възпаления – инфектирани рани и язви, фурункули, локални възпаления на космени фоликули, възпаления на кожата около ноктите, възпалителен целулит. Може да неутрализира инфекции на пикочните пътища, цистит, бъбречни инфекции, както и полово предавани заболявания от рода на гонорея.

Как се приема

ФОКСЕРО се предлага под формата на таблетки от 100 и от 200 мг. Таблетките се поглъщат цели по време на хранене. Дневната доза се определя от лекар в зависимост от заболяването, възрастта и общото здравословно състояние на пациента. Приемайте таблетките в едни и същи часове на денонощието. Не прекратявайте терапията самоволно, ако почувствате подобрение. Консултирайте се с лекуващия за евентуални промени, ако ефектът от лекарството ви се струва твърде силен или слаб.

Ето какви са стандартните дози при различни случаи:

  • При итфекции на гърлото и носа – два пъти дневно х 100 мг;
  • При инфекции на синусите – 2х200 мг;
  • При белодробни възпаления – по конкретна преценка 2х100 или 2х200;
  • При цистит – 2х100
  • При бъбречни инфекции – 2х200;
  • При уретрит – еднократно 200 мг;
  • При кожни инфекции – 2х200 мг.

При деца медикаментът може да се прилага само под лекарски контрол при условие, че теглото на пациента е над 25 кг. Индивидуалната доза се изчислява от лекар в зависимост от килограмите.

Ако се налага терапия над пределните 10 дни, пациентът трябва да е под контрол за основните кръвни показатели.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи се наблюдават тежки алергични реакции с масирани обриви и образуване на мехури, затруднено дишане с хрипове, оток на лицето и гърлото, на трахеята, затруднено преглъщане. При подобна симптоматика потърсете незабавно медицинска помощ.

Има информация също за редки случаи на интензивна водниста диария, в някои случаи с примеси на кръв.

По-често се съобщава за болки в корема, гадене и повръщане, понякога – сърбеж и уртикарии, главоболие, замайване, изтръпване на крайниците, шум в ушите, общо неразположение. Има данни и за промени в кръвната картина, лесна и необяснима поява на синини, анемия, отслабване на имунната система. При определени условия е възможно да се получат отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФОКСЕРО не се прилага при алергия към някоя от съставните компоненти на продукта.

Този антибиотик не е подходящ за пациенти с бъбречни проблеми и за преболедували от колит.

Не се препоръчва терапия с този антибиотик за кърмещи; бременни могат да го приемат само по лекарска препоръка и под контрол.

Ако приемът на ФОКСЕРО ви причинява замайване и главоболие, избягвайте шофирането.

Консултирайте се предварително със специалист, ако имате непоносимост към някои захари.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте се с лекуващия за терапевтичния си план, ако сте принудени да приемате и други – постоянни – медикаменти едновременно с ФОКСЕРО. Някои от тях може да бъдат спрени временно, а за други да се осигури интервал от 2-3 часа преди или след антибиотика. Специално внимание заслужава възможното комбиниране с антиацидни продукти, лекарства за язва, аминогликозидни антибиотици, пробенецид, антикоагуланти, контрацептивни таблетки.

__

Усреднена цена в аптеките – 19 лв за опаковка от 20 таблетки по 100 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *