ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кое е това, което отличава мускулните болки от заболяването фибромиалгия? /необходима информация/

Заболяването фибромиалгия е синдром, при който изпитвате болка, без да е налице нараняване или травма

фибромиалгия
8 от 10 жени страдат от това заболяване, но само една малка част от тях знаят за какво иде реч. Заболяването фибромиалгия е лесно да се обърка с умора и болки в мускулите, причинени от физическо усилие. Но ако болката е с ясно изразен хроничен характер, трябва да се обърне внимание на редица опасни признаци и да имате по-сериозно отношение към здравето си.

Причините за възникване на заболяването фибромиалгия не са известни. Те продължават да бъдат загадка за учените, но въпреки това специалистите нямат намерение да се откажат, и продължават да правят опити и проучвания в тази насока. За известно време заболяването фибромиалгия е свързвано с нарушения на съня и дефицит на хормона серотонин.

Прочетете тази статия, ако болката често ви притеснява, ако имате проблеми с храносмилането и рязко реагирате на промени в температурата или липсата на свеж въздух. По-добре да бъдете информирани, отколкото да гадаете какво и защо се случва.

Симптомите на фибромиалгия

Специфична болка в тялото.

Болки в колената, бедрата, лактите, близо до ключицата, често са симетрични, и от двете страни.

Нарушения на съня.

Много болезнено сутрешно събуждане.

Главоболие, шум в ушите.

Нарушаване на кондицията и проблеми вниманието, липса на концентрация.

Промени в настроението.

Синдром на дразнимото черво, метеоризъм.

Депресия.

Ако голяма част от тези симптоми са повтарящи се, и ако ги чувствате от много време, трябва да се консултирате с вашия лекар. Лечението на фибромиалгия е сложно и комплексно, и затова трябва да започне навреме. Превенцията и навременното лечение не само ще подобри състоянието ви, но ще ви спести и бъдещи усложнения.

Фибромиалгия – лечение

Подобрете съня си. Опитайте се да си лягате рано вечер и да се събуждате рано сутрин. Ако имате нарушения на съня, пийте лечебна билкова отвара.

Прекарвайте повече време на слънце, и приемайте витамин D. Разходките са много полезни и задължителни за това състояние.

Много хора, които имат фибромиалгия, но не предполагат, че страдат от тази болест, се чудят защо болкоуспокояващите не им помагат. Въпреки болката трябва да започнете да правите макар и елементарни упражнения. Това ще ви помогне да се справите с патологичното състояние, и с болката.

На първо място, за да избегнете свръхнатоварването, можете да започнете с лесни домашни упражнения. Постепенно увеличавайте темпото. Включете във възстановителната програма и масажи. Плувайте. Само така ще се справите с мускулните болки, главоболието , мускулната слабост, нарушенията на съня и депресията.

И освен това – не след дълго ще имате прекрасна фигура и ще икономисате много пари от лекарства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *