ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕГИЛОК / EGILOK

Съдържа метопролол тартарат, магнезиев стеарат, поливидон, безводен силициев диоксид, натриев скорбялен гликолат, микрокристална целулоза

Предназначение

егилок
Егилок съдейства за контрол върху кръвното налягане и сърдечно-съдовата дейност

Медикаментът ЕГИЛОК е от групата на бета-блокерите: прилага се при високо артериално налягане и болка от стенокардични пристъпи. Помага при аритмия; полезен е при поддържащо лечение след инфаркт, добър е в профилактични програми срещу мигрена.

Как се приема

ЕГИЛОК се приема в доза, съобразена с конкретния здравословен проблем на потребителя. Параметрите зависят от диагнозата и здравословното му състояние.

Най-често при високо кръвно налягане се приема по една таблетка от 50 мг сутрин, или по една сутрин и вечер.При необходимост дозата може да се увеличава, но не повече от 400 мг дневно. Обикновено се прилагат 100-200 мг, съчетано с още медикаменти.

При стенокардия дневната доза е 100-200 мг, разделени за два приема. Тя може да бъде увеличена от лекуващия до 400 мг; по същия начин се организира и терапия при аритмии. Поддържащото лечение след инфаркт е 200 мг дневно – разделени на два приема.

При профилактика на мигрена дневната доза е 100-200 мг – също на два приема.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини главоболие и замаяност, прилошаване, усещане за умора; не са изключени нарушения на съня и забавена сърдечна дейност. При такива симптоми трябва да се прецени дали не е необходима корекция на препоръчаната дневна доза ЕГИЛОК. При адекватна корекция описаните симптоми изчезват.

Рядко макар са възможни кожни раздразнения и/или усещане за студени крайници.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕГИЛОК не бива да се прилага при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът не е подходящ при тежки сърдечно-съдови заболявания и бронхиална астма.

Да се прилага след индивидуална преценка за безопасност при пациенти с чернодробни и бъбречни заболявания. Бременни и кърмачки са рискова пациентска група и прилагането на ЕГИЛОК при тях може да стане само по лекарска препоръка, ако това е крайно необходимо. Специално внимание изискват и пациентите с диабет.

Взаимодействие с други медикаменти

ЕГИЛОК влиза в лекарствени взаимодействия с редица продукти. Особено важна е конкретната преценка за възможни негативни последици в случаите, когато се провежда комплексно лечение – например за контрол върху кръвното налягане. Някои конкретни комбинации не се допускат заради усилване или отслабване на активните въздействия, или за повишен риск от проява на странични ефекти. Обсъждайте с лекуващия необходимостта от съвместяване с други важни за вас медикаменти, ако той ви препоръча ЕГИЛОК!

_________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 60 таблетки по 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *