Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези 5 неща ще сложат край на проблема с чупливите кости!

Как да решите проблема с чупливите кости?

Чупливите кости мъчат хиляди българи. Контролирайте състоянието на костите си, за да предотвратите риска от остеопороза и чупене.

1. Движението е ключов фактор за добра костна плътност. Бързото ходене заздравява костите, физическите упражнения, укрепващи мускулите, ни помагат по- добре да пазим равновесие (така намалява рискът от залитане и падане, което води до фрактури).

2. Слънчевата светлина, храната и добавките са източниците на витамин D, който също помага на организма да усвоява калций. Често слънцето и хранителните продукти, богати на витамин D, не са достатъчни, за да си доставим нужната ни дневна доза от 600 до 800 IU, затова трябва да приемаме таблетки D3 допълнително, но не бива да превишаваме дозата от 1000 IU на ден!

3. За калция трябва да наблегнем на млякото и на млечните продукти. Препоръчителният дневен прием на калций за жени на средна възраст е от 600 мг до 1200 мг. Добре е да получаваме 900 мг от храни като млечни продукти, обогатени с витамина зърнени закуски, а останалите 300 мг от тъмнозелени листни зеленчуци (спанак, коприва, лапад), зърнени и бобови храни. Консервираната риба с кости като копърка, сардина, скумрия също са доставчици на калций.

чупливи кости
Движението е ключов фактор за добра костна плътност

4. Излишните килограми застрашават плътността на костите и засилват загубата на костно вещество. Някога се считаше, че наднорменото тегло има положителен ефект върху скелета, защото го кара да увеличи производството на костно вещество, но тази версия бе отхвърлена с медицински доказателства, пише „Здравен журнал“. Днес се знае, че възпалителните процеси, предизвикани от тежестта на свръхкилограмите, увреждат костите.

5. Храните, богати на витамин К, се сработват добре с калция. Хората, които си доставят витамин К от храни като броколи, спанак, зеле, аспержи, зелен чай, имат по-здрави кости от онези, които рядко хапват тези продукти. Витамин К помага за изграждането на костното вещество, както и за кръвосъсирването.

Полезно: 500 мг е максималната доза калций, приеман наведнъж под формата на таблетка. Повече от това количество не е необходимо – организмът няма да го абсорбира.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *