Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Изцелете акнето с тези рецепти от народната медицина

Акнето и другите кожни проблеми не засягат само външността на човека, те могат напълно да отровят съществуването му.

Ако не се лекуват както трябва, те ще зарастват продължително време, а могат и да се инфектират. Много от тези беди са поправими. А от природните средства можете да се възползвате и сами.

Акнето не тормози само хора в пубертета. То може да продължи да ви преследва цял живот.

Защо се появяват те и в по-късна възраст? Пъпките се развиват в резултат на свръхпроизводство на кожна мазнина – мастно вещество, изработвано от мастните жлези. В тях могат да се натрупат и замърсявания или бактерии, което води до запушване на фолисулите. Ако подобно нещо се случи по-близко до повърхността на кожата, се появяват пъпки. Ако се доберат до повърхността на кожата, тези “тапички” образуват гнойник, след който може дори да остане белег.

Ако това се случи с вас, обърнете се към средствата на народната медицина, но имайте предвид, че тя помага при леки форми на акне и пъпки.

При силни поражения на кожата всички препоръчвани по-долу средства могат да бъдат само допълнителни към онези, предписани от лекаря.

Билки против акне
Билки против акне

Билколечение

За да се избавите от пъпките, трябва редовно да правите парни бани и бани с билкови отвари, които оказват дезинфекционно действие, а също така да след което лицето се наплисква с хладка вода.

Натривайте лицето си с резен сурова тиква по три пъти на ден в продължение най-малко на 3 месеца. Направете почивка 1 месец и повторете още 3 месеца.

Вземете стъбло и листа сушени от миризлива теменуга. Направете следната запарка – 1 с.л. сушена билка в 250 мл вряща вода. Оставете да кисне 1 час, прецедете, разделете на 3 части и пийте три пъти на ден. От същата запарка направете още една доза, която ползвайте за компреси на лицето вечер за 30 минути.

Чесънът съдържат фитонциди, фитохормони (фитостерини), комплекс от витамини – В2, В6, С, Е, РР, РГ а така също и микроелементите калий, калций, магнезий, фосфор, желязо, манган, цинк и мед. Поради това се препоръчват за лечение на кожни заболявания.

Ако имате акне направете си каша от чесън и нанасяйте върху лицето си веднъж седмично за 20 минути. Кашата се прави като смачкате 2 скилидки чесън с преса и смесите с малко вода. Можете да ползвате и чеснов извлек – смачкайте 1 глава чесън и залейте със 100 мл водка, оставете да кисне 2 дни, прецедете и нанасяйте върху пъпките с памучен тампон.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *