Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХЕПА МЕРЦ / HEPA MERZ

ХЕПА МЕРЦ съдържа L-орнитин-L-аспартат, фруктоза, анхидрид на лимонената киселина, ароматизатори, захарин-натрий, натриев цикламат, поливинилпиролидон, оцветители

Предназначение

хепа-мерц
Хепа-Мерц съдейства на болния черен дроб, като подпомага биохимичните процеси за отделяне на амоняка от организма

Продуктът ХЕПА МЕРЦ стимулира биохимията на чернодробните клетки и съдейства за отделянето на амоняк от организма. Прилага се при болести на черния дроб – хепатит, цироза, както и при стеатоза на черния дроб т.е. мастни натрупвания в този важен орган, и последвали неврологични усложнения.

Как се приема

ХЕПА-МЕРЦ представлява маса от разтворими гранули, предлагани като дозирани сашета за еднократен прием. Дневната доза се разпределя за два-три приема по 1-2 сашета на прием, според лекарските препоръки. Всяко саше се разтваря в достатъчно количество течност – чаша вода, сок или чай, и разтворът се изпива непосредствено след хранене.

Предозирането не е желателно, въпреки че няма съобщения за сериозни усложнения при такива случаи.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи ХЕПА-МЕРЦ може да предизвика смущения в стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, болки, засилено образуване на газове, диария. Касае се за преходна симптоматика – проявява се в началото на терапията с този продукт и обикновено отзвучава без последици.

Съобщавано е също за алергични реакции, провокирани от оцветителите. Ако смущенията след приема на продукта са редовни и интензивността им нараства, трябва да се направи консултация с лекуващия за целесъобразността на приема.

Кога не бива да се употребява

ХЕПА-МЕРЦ не трябва да се прилага при алергия към някой от съставните компоненти.

Продуктът не се препоръчва при тежки бъбречни нарушения, както и при наследствени заболявания като сукрозо-изомалтозен дефицит, фруктозна непоносимост, глюкозо-галактозна малабсорбция.

Повишено внимание и медицински контрол са необходими в случаите, когато с ХЕПА-МЕРЦ се лекуват пациенти с астма, диабет или алергия към аспирин.

Бременни и кърмачки биха могли да приемат този продукт само ако е препоръчан от лекар и лечението е под негов контрол. Няма данни за употребата на продукта при бременни и кърмачки, както и при малки деца, затова преди евентуално прилагане в тези пациентски групи трябва да се изключат възможните негативни въздействия – например непоносимост към фруктоза.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ХЕПА МЕРЦ с опасни последици за лекувания; не са известни опасни взаимодействия с храни. Въпреки това преди прилагането на продукта трябва да се анализира с лекар възможността от паралелен прием с други лекарствени средства. Препоръчаният от лекуващия режим на прием – дневна доза и продължителност, да се спазва стриктно.

_

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за саше

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *