ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Продължителен стрес има разрушително действие върху организма ни! Как да противодействаме?

Животът е невъзможен без стрес. Много психотерапевти са на мнение, че това не е чак толкова лошо.

В превод от английски думата “stress” означава “налягане”, а също така и “съпротивление на материала”. Ако говорим на професионалния език на лекарите, стресът е опит на организма самостоятелно да се справи с агресивната външна среда. Сам по себе си стресът е явление нормално и не чак толкова негативно. Няма нищо страшно, ако един мост се огъва под тежестта на минаваща кола. Страшно е, когато мостът се срива. Така е и при човека: опасен е не толкова стресът, колкото състоянието (В резултат на житейски изпитания), при което се губи способността за адаптация към околния свят.

Различните хора по различен начин реагират на стрес. Едни се справят лесно с него, други развиват тревожност, трети – депресия. Силният стрес води до различни симптоми – учестено сърцебиене, повишаване на кръвното налягане, раздразнителност, главоболие, болки в шията и гърба, трудности с концентрацията на вниманието, непрекъснат, нездрав апетит. А в резултат на продължителен стрес расте и рискът от сърдечни заболявания и отслабване на имунната система.

Най-разрушително действие върху организма оказва продължителният и неотслабващ стрес. Голяма полза в случая могат да донесат билколечението, ароматотерапията, медитацията и визуализацията. Понякога, за да не прерастне стресовата ситуация в хронично заболяване, можете да се опитате да промените начина си на живот и плановете си за бъдещето. Важно е и как се храните.

Хомеопатия

Хомеопатия при стрес
Хомеопатия при стрес

Хомеопатията лекува целия човешки организъм – тя действа и върху психоемоционалните, и върху физическите недъзи. Признат е нейният успех при лечение на нервни заболявания и проблеми в емоционалната сфера.

Acconite 12 – при умствено и физическо неспокойствие; неспокойствие дори по време на сън; силни невралгични болки, бодежи, изтръпване.

Nat. mur. 12 – при слабост и меланхолия опитите да бъде утешен болния влошават състоянието му и предизвикват раздразнение; заслепяващо тежко главоболие.

Phos. acid 12 – при апатия, лоша памет, болният не е в състояние да събере мислите си и да намери необходимите думи. Това обикновено се случва след преживяна тежка мъка или шок.

Избраното лекарство трябва да се прима три пъти дневно. При подобряване лечението може да бъде прекратено, но болният трябва да е под непрекъснато наблюдение, защото са възможни рецидиви.

Лечение със скъпоценни камъни и минерали

Лунен камък в сребърен обков
Лунен камък в сребърен обков

Ако често изпадате в стресови ситуации, неспокойни сте по новолуние, трябва да носите лунен камък в сребърен обков на безименния пръст на дясната ръка.

При стрес се препоръчват еликсири от апатит, хризокол, диамант, лазурит, опал и злато. Дръжте у себе си или носете на бижу кунцит, розов кехлибар, тюркоаз или хризокол.

Ароматерапия

Етеричните масла поддържат не само физическото, но и душевното здраве: носят чувство за хармония, която поддържат, въздействайки и на тялото, и на душата, ще ви помогнат да се избавите от болестите и винаги да сте в добро настроение.

Редовните вани с етерично масло от пищялка, лайка, маточина, нерол, роза или розмарин смекчават всекидневния стрес. Вдишването на маслата от флакона поддържа силите в стресови ситуации.

Ако продължително време светът ви се представя изключително в тъмни краски и непрекъснато сте подтиснати, вземете вана с добавка от 8 капки лавандулово, 3 капки жасминово и 4 капки етерично масло от иланг-иланг.

Смесете 4 капки етерично масло от кипарис с 2 супени лъжици олио и разтрийте с тази смес цялото си тяло след топла вана.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *