Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДЕМЕФАН / DEMEPHAN

Съдържа Dextromethorphan hydrobromide, сорбитол, захарин натрий, натриев бензоат, желатин, глицерол, карамел, шоколадова есенция, вода

Предназначение

демефан
Демефан помага при суха кашлица

ДЕМЕФАН е сироп, прилаган при вирусни инфекции с непродуктивна кашлица. Медикаментът овладява т.н. суха кашлица, като въздейства върху прага на кашличния рефлекс на мозъчно ниво. Няма обезболяващ ефект.

Как се приема

Сиропът ДЕМЕФАН може да се приема от възрастни и от деца, като дневната доза е съобразена с възрастта и общото здравословно състояние на потребителя. Необходима е лекарска консултация при избора на дневна доза. Стандартните варианти са както следва:

Възрастни и деца над 12 години – приемат 3 до 5 мл ДЕМЕФАН на всеки 4 часа, или 8 мл на всеки 6-8 часа. Максималната дневна доза не бива да превишава 35 мл за 24 часа.

Деца от 6 до 12 години – 1.5 до 3 мл на всеки 4 часа, или 4 мл на всеки 6-8 часа, но не повече от 15 мл на денонощие.

Деца от 2 до 6 години – от 1 до 1.5 мл на всеки 4 часа, или 2 мл на 6-8 часа. Пределната доза за 24 часа е 8 мл.

При неволно предозиране трябва да се потърси медицинска помощ – възможни са прояви на свръхвъзбудимост, ступор, психотични реакции и кома. Препоръчва се бързо извеждане на медикамента от организма чрез повръщане, промивки, прием на очистително. При по-големи количества се прилага антидот.

Възможни нежелани ефекти

Спазването на точните дозировки осигурява нормален прием на сиропа, само в отделни случаи може да се прояви замаяност, умора и сънливост, кожни дразнения. Превишаването на дозите може да причини стомашни проблеми, разстройство. Продължителното лечение с ДЕМЕФАН води до зависимост от морфинов тип.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДЕМЕФАН не бива да се употребява при свръхчувствителност към някой от съставните компоненти.

Продуктът е противопоказан при бронхиална астма.

Сиропът не се използва за лечението на деца под две години.

ДЕМЕФАН не е подходящ за бременни в първия триместър от бременността, както и за кърмачки.

Не се препоръчва шофиране и работа с тежки машини при лечение с ДЕМЕФАН, тъй като сиропът може да причини замайване и влошена координация.

Взаимодействие с други медикаменти

ДЕМЕФАН не трябва да се приема паралелно с МАО-инхибитори и рецерпин, тъй като има риск от резки промени на артериалното налягане – повишаване или понижаване, както и аритмии, диария, висока температура, тремор и кома.

ДЕМЕФАН се приема по лекарска препоръка, след като се отчете характерът на здравословния проблем и общото състояние на пациента.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *