Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БЕНФОГАМА / BENFOGAMMA

Съдържа бенфотиамин (мастноразтворим дериват на витамин B1), царевично нишесте, захароза, желатин, талк, стеаринова киселина, магнезиев стеарат, силициев диоксид, каолин, макрогол-глицерол хидроксистеарат, арабска гума, захароза, кармелоза натрий, калциев карбонат, гликозен сироп, оцветители

Предназначение

бенфогама
Бенфогама неутрализира дефицита на витамин В1

БЕНФОГАМА е продукт за профилактика и лечение при дефицит на витамин В1, когато авитаминозата не се неутрализира чрез хранене и това има последици за здравето. Такива дефицити могат да са резултат от недохранване или гладуване в рамките на програма за редукция на теглото, проблемно усвояване на хранителните компоненти, при хемодиализа или хранене чрез вливания при тежко болни пациенти. Израз на споменатия дефицит са невропатиите. Приемът на витамин В1 не бива да е плод на самодейно решение, тъй като при възможно предозиране нараства рискът от проява на странични ефекти (арергични реакции).

Как се приемал

Таблетките БЕНФОГАМА се приемат по лекарска препоръка в дозировка и с продължителност, посочени за конкретния пациент. Стандартните схеми са следните:

За предотвратяване на дефицит на витамин В1: 1-2 пъти седмичнопо една таблетка;

При диагностициран дефицит, както и при полиневропатии, свързани недостиг на витамин В1, до три пъти дневно по една таблетка. Възможно е дневната доза да бъде по-висока по лекарско указание.

Таблетките се поглъщат цели, не се дъвчат и не се стриват.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на БЕНФОГАМА може да причини алергични реакции – зачервяване, сърбеж и обриви. Ако тези реакции не са преходни и проявите се усилват, направете консултация със специалист и спрете приема на продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БЕНФОГАМА не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките.

При бременност и кърмене БЕНФОГАМА не се приема профилактично, а само при установен дефицит на витамин В1 и за кратко време, в минималните ефективни дози.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са установени лекарствени взаимодействия с БЕНФОГАМА, които имат негативни ефекти върху здравето на потребителите.

______

Усреднена цена в аптеките – 11.30 лв за опаковка от 50 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *