ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Содата за хляб може да спаси човешки живот!

Въпреки всеобщото мнение се оказва, че содата за хляб не е просто необходима съставка за торти и кексове. Ново изследване показва, че тя играе много по-важна роля – може да спаси човешки живот.

Учени от университета в Юта стигнали до извода, че вероятността от преждевременна смърт е по-висока с цели 24% при хора с ниско ниво на бикарбонат – основен компонент в хлебната сода. Това откритие предполага, че повишеното ниво на бикарбонат може да удължи живота на човека.

Всички сме чували колко е важно нивото на pH в телата, за да работят нормално клетките и органите в нашия организъм. Досега обаче не е било ясно как тези незначителни изменения в киселинно-алкалния баланс в организма влияят на продължителността на живота при относително здрави хора.

хлебна сода
Хлебната сода е полезна за човешкия организъм

Експертите анализирали данни от експеримент, в който взели участие 2287 участници на възраст от 70 до 79 години. Наблюдавали ги 10 години.

Изследването показало, че хората с нормално или високо ниво на бикарбонат са били с нисък риск да умрат по време на наблюдението.

Учените препоръчват на хората с ниско ниво на бикарбонат да увеличат употребата на продукти, които го произвеждат в организма, в т.ч. плодове и зеленчуци.

Содата за хляб притежава редица лечебни качества. Успешно се използва за лечение на алкохолизъм и тютюнопушене. Твърди се, че помага за профилактика и лечение на ракови заболявания. Освен това се препоръчва за изхвърляне на тежки метали от организма.

Препоръчително е содата за хляб да се взима на гладно, половин час преди ядене. Обикновено се започва с малки дози – 1/5ч.л., като с времето количеството трябва да се увеличи до 1/2ч.л.

Содата може да се разтвори в чаша топла или гореща вода. Вместо вода можете да използвате и прясно мляко. Сместа се пие по 2 или 3 пъти на ден.

Ползвайте содата за хляб редовно и бъдете здрави. Ако тази информация ви е харесала, можете да я споделите с близките и приятелите си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *