Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Преборете остеопорозата със сокове, витамини и минерали, ето как!

При остеопорозата костната маса постепенно намалява, изтъняват костните тъкани и се появяват „дупки“ в костите, които постепенно стават порести.

Това заболяване става причина за счупване на костите, на първо време счупване на шийката на бедрата, при които 80 на сто от пострадалите са жени. Остеопорозата води до смаляване на ръста, болки в гърба и тазовата област, изкривяване на гръбначния стълб.

Най-рисковата група са жените след менопаузата, тъй като тогава производството на естроген намалява силно, а това води до забавяне на темпото на регенериране на костната тъкан. В резултат костите стават слаби и много лесно чупливи при удар или падане.

Обикновено лекарите предписват на страдащите от остеопорозата препарати, които предотвратяват разрушаването на костите. Но специалистите по нетрадиционна медицина са на мнение, че тези, понякога много скъпи лекарства, и неприятните процедури, могат да бъдат избегнати.

Витамини и минерални вещества

  • Опитвайте да взимате с храната не по-малко от 1 200 мг калций дневно.
  • Магнезият, както и калцият, се съдържа в костите и също играе роля за предотвратяване на загубите на костна тъкан. Взимайте от 300 до 500 мг магнезий дневно.
  • Бор – това е микроелемент, много необходим за активизирането на определени хормони, които участват при гарантиране на устойчиво равновесие между изработването и унищожаването на костно вещество.
  • Витамин К е необходим за задържане на белтъчините в калциевите молекули.
  • Витамин Д участва в поддържането на баланса на минералните вещества в костната тъкан. Той се изработва в организма при въздействието на слънчевата светлина върху кожата. Най-добрият източник на витамин Д е мазната риба, плуваща в студени води – например херингата.
Сокове борят остеопорозата
Сокове борят остеопорозата

Соколечение за остеопорозата

Соковете от зеле и магданоз са превъзходни източници на калций и витамин С; от магданоз и къпини – на магнезий и витамин С; от зелените листа на ряпата – на бор и витамин С.

Соковете от зелените листа на ряпата, от броколи, лук и зеле са много богати на витамин К и витамин С.

Изстисквайте соковете със сокоизстисквачка и пийте в рамките на 15 минути, за да не се загубят полезните им качества. Може също да ги направите на смути в блендера.

Калциев коктейл

3 листа от зеле, 1 връзка магданоз, 4-5 моркова, 1/2 ябълка без семките.

Студена напитка с витамин К

Зелените листа на 1 ряпа, 1 главичка броколи, 1 червена ябълка без семките, клонче магданоз за украса.

Изстискайте сока от зеленчуците и ябълката, излейте в чаша с натрошен лед. Украсете с клонче магданоз.

Питие, богато на магнезий

1 скилидка чесън, 1 връзка магданоз, 4-5 моркова, 2 стръка целина, стръкче магданоз за украса.

Малък вегетариански коктейл

Връзка магданоз, зелените листа от 3 глави цвекло, 2 стръка целина, 4 моркова.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *