Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да си направите домашен вазелин против екзема и псориазис

Вазелин най-често наричаме смес от минерални масла и восъци

 

vazelin
Вазелинът е страничен продукт на петролната индустрия и обикновено се използва локално за лечение на суха, дехидратирана кожа и обриви.

Той образува слой върху кожата, който пречи на способността на тялото да се отърве от токсините през порите. Последните изследвания, публикувани на интернет страницата Chemtox алармират, че петролните съставки имат токсични странични ефекти. Ето какво пише там: Петролно базираните химикали предизвикат съществени дефекти върху нервната и имунната система след продължително излагане. Заболявания при възрастни и деца, идентифицирани от медицинските изследвания включват рак, множество неврологични заболявания, отслабване на имунната система, автоимунни заболявания и други.

Нещо повече, работна група по изследване на околната среда също казва: „Една проста оценка на химическата безопасност на козметичните продукти показват, че общата петролна основа на повечето мазила, които се продават в магазините и аптеките са замърсени с причиняваща рак съставка, наречена 1,4-диоксан.“

За щастие, можете да направите домашен вазелин само с 3 съставки:

Рецепта за домашен вазелин

Съставки

1/4 чаша кокосово масло
1/8 чаша зехтин
2 супени лъжици пчелен восък
етерично масло – чаено дърво или мента

Инструкции:

В подходящ предварително затоплен съд сложете кокосовото масло и пчелния восък на слаб огън, докато не се стопят. Махнете съда от котлона и добавете зехтина. Смесете докато получите хомогенна смес. Продължи разбиването, докато сместа се охлади и стане кремообразна. Накрая може да добавите етеричното масло. То може да бъде ментово, масло от чаено дърво, което има противовъзпалителни свойства, бадем, портокал или лавандула.

Сложете така получената кремообразна смес в хубав стъклен буркан, и съхранявайте в хладилник.

Ползвайте вашия домашен вазелин винаги когато имате нужда. Този мехлем може да се ползва от хора, които имат упорита екзема или страдат от псориазис. През лятото домашния вазелин ще облекчи изгарянията от слънцето, а през зимата ще ви предпази от студа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *