Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Симптомите, издаващи рак, които жените често игнорират

Задължително посетете специалист, за да установите произхода на проблема, някои симптоми издават за коварната болест рак. Едни от симптомите са: отслабване, промяна в бюста, подут корем, необичайно кървене, промяна на кожата, кръв в урината и изпражненията, затруднено преглъщане, депресия и коремни болки, бели петна по езика или в устата, лошо храносмилане.

Симптомите, които издават, че е вероятно да страдаме от рак са много ясни, но често биват игнорирани от дамите. Именно поради късното откриване на коварното заболяване се стига до фатални последици.

Ето кои са основните симптоми, издаващи рак, които задължително трябва да бъдат проверени:

Отслабване, без видими причини
Колкото и да се радвате, че фигурата ви придобива перфектен вид, трябва да се замислите дали безпричинното ви отслабване не е в резултат на някое сериозно заболяване. Не е изключено да става въпрос и за хиперфункция на щитовидната жлеза, което също не е за подценяване.

рак
Задължително посетете специалист, за да установите произхода на проблема

Промяна в бюста
Ако при редовните домашни прегледи, които си правите на бюста откриете някаква бучка, задължително трябва да се прегледате.
Симптоми като зачервяване, удебеляване кожата на гърдите и дълго продължаващи обриви също може да са симптоми на рак.

Подут корем
Това неприятно усещане е редовен „квартирант” при повечето дами, особено в дните около цикъла. То обаче може да е сигнал за рак на яйчниците. Освен това този симптом може да бъде придружен от болка в таза или корема, както и проблеми с уринирането.

Необичайно кървене
Не игнорирайте периодите на кървене между циклите, дори и да сте в пременопауза.
То може да издава, че страдате от рак на ендометриума или на дебелото черво.

Промени на кожата
Промени като прекомерно лющене, поява на нови бенки или различна пигментация може да са първите симптоми, алармиращи за наличието на коварното заболяване.

Кръв в урината или изпражненията
Не винаги тя е в резултат от хемороидите. В най-лошия случай може да е знак за рак на дебелото черво.

Затруднено преглъщане
Ако не сте променяли начина си на хранене и въпреки това напоследък преглъщате трудно, може да е сигнал за рак на хранопровода.

Депресия и коремни болки
Не ги приемайте за нещо нормално, а задължително потърсете специализирана помощ, тъй като това може да са симптоми на рак на панкреаса.

Бели петна по езика или в устата
За това трябва да бъдат особено внимателни, хората, които пушат. Задължително се посъветвайте с лекаря или зъболекаря си.

Лошо храносмилане
Ако няма видима причина за този проблем, то той е доста тревожен симптом, тъй като може да сигнализира за рак на гърлото, стомаха или хранопровода, пише dama.bg.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *