ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за спешна помощ с домашни средства, ако ви боли зъб!

Дупката е дълбока. Пукнатината е широка. Венецът е възпален. Каквато и да е причината, важното е, че ви боли зъб – и точно затова има спешни дежурни стоматологични кабинети.

Но докато се доберете до зъболекаря за диагноза и лечение, можете да прибегнете до алтернативната медицина, за да заглушите болката.

Зъбобол
Зъбобол

КИСЛОРОДНА ВОДА: убива бактериите

Това е най-ефективният алтернативен илач за потискане на болката от инфектирания венец или възпаления нерв на зъб. Благодарение на своите антибактериални свойства кислородната вода (използвана правилно) може да ви помогне много.

Първо, почистете зъба с дентален конец, след това напълнете устата с 3%-ен разтвор на кислородна вода и задръжте около една минута, след това изплюйте и изплакнете обилно с вода. Повтаряйте процедурата веднъж на ден в течение на 2-3 дни.

Но спазвайте стриктно следните правила за безопасност. Първо, в никакъв случай не поглъщайте пероксида, тъй като може да изгори хранопровода и да причини стомашни крампи. Второ, не промивайте устната кухина с кислородна вода повече от 3 дни, защото съществува голям риск да обгорите чувствителните венци.

ХОМЕОПАТИЯ: изберете правилния продукт

Ако зъбоболът е по-силен нощем, поставяйте под езика една таблетка от хомеопатичния препарат Арника ЗОСН на всеки 15 мин. Ако зъбът тупти при контакт с горещи течности, поставете под езика една таблетка Лайка 30 СН (Chamomilla) до отслабване на болката. Ако зъбоболът се усили, веднага отидете на зъболекар. Можете да продължите хомеопатичната терапия, докато лекувате този зъб.

Ако зъбоболът се усилва при контакт със студени напитки, изберете препарата Живовляк 6 СН (Plantago major) и поставяйте 1 таблетка под езика 3 пъти на ден до преминаване на божата. Отидете на зъболекар и продължете хомеопатичната терапия, докато лекувате въпросния зъб.

Ако зъбът продължи да ви боли след пломбирането, поставяйте по една таблетка Жълт кантарион (Hypericum perforatum) 30 СН под езика 3 пъти на ден до успокояване.

ЕХИНАЦЕЯ и АЛОЕ: обезболяваща комбинация

Купете от някоя билкова аптека ехинацея на капсули и шишенце чист гел от алое (проверете дали на етикета е указано, че алоето е предназначено за вътрешна употреба). Алоето намалява болката и възпалението, а ехинацеята се бори с инфекцията. Отворете две капсули ехинацея и смесете съдържанието с малко сок от алое до получаване на каша с консистенцията на паста за зъби. Нанесете пастата върху венеца до болния зъб и изчакайте да се разтвори. Повтаряйте процедурата колкото често е необходимо до настъпване на облекчение.

ЕХИНАЦЕЯ: помощ на капсули

Ако предходният илач ви се струва твърде сложен, вземете една желатинова капсула ехинацея и я сложете между бузата и венеца до болния зъб. Оставете я да се разтвори. Използвайте това средство само преди лягане, защото оцветява устата в зелено.

ЛАЙКА или НЕВЕН

Лайката и невенът могат да изсмучат токсините от възпаления зъб и да намалят болката. Веднъж на ден навлажнявайте една щипка суха билка или пакетче билков чай и поставяйте върху болното място за 15 минути. Провеждайте това лечение до 3 дни.

АКТИВЕН ВЪГЛЕН

Активният въглен също изтегля токсините. Смесете 1 чаена лъжичка активен въглен с малко вода до получаване на кашичка. Поставете малко от нея върху парче марля и наложете болното място и захапете, така че пастата да заобиколи зъба. Оставете 5 минути, след това свалете марлята и изплакнете устата с вода. Повтаряйте 3-4 пъти на ден.

ЧЕРЕН ЧАЙ

Ако болката е силна и нямате време да отскочите до аптеката за лайка, невен или активен въглен, потърсете няколко пакетчета черен чай, има надежда за облекчение. Танините могат да изсмучат токсините от зъба и венеца.

КАРАМФИЛ: при кариес

Ако зъбът има кариес – дупка, която се вижда с просто око, вземете малко памук или марля, капнете отгоре 2 капки етерично масло от карамфил и поставете в дупката. Тампончето трябва да е толкова голямо, че да запълни дупката, без да има риск да изпадне.

Активните вещества в етеричното масло ще успокоят нерва и зъбобола. Използвайте ново тампонче при всяка апликация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *