ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сурова диета – новият хит сред отслабващите!

Суровата диета е в пълен синхрон с името, което носи – буквално и преносно. По време на този хранителен режим спазваме сурови правила и консумираме само сурови продукти, но резултатът от тези лишения и усилия наистина си заслужава.

Храната в менюто трябва да е от естествен, растителен произход и не бива да преминава през каквато и да е термична или друга обработка. Така в продължение на седмица ще консумирате само пресни или сушени плодове и зеленчуци, кълнове, семена, ядки, зърнени храни, бобови растения, морски водорасли и кокосово мляко.

отслабване
Отслабване със сурова диета

И въпреки че повечето последователи са вегетарианци или поне следват стриктно диетата, някои хора си позволяват да похапват сурови продукти и от животински произход като сирене, произведено от сурово мляко или пък сурова риба и морски деликатеси, пише „Телеграф“. В същото време този режим е изключително подходящ за разтоварване от тежките зимни манджи и подготовка на тялото за пролетна форма. Той е детоксикиращ и подпомага да разчистим организма си от натрупаните токсини и мазнини.

Правила

Едно от основните правила на режима е най-малко 75% от храната да бъде сурова, а останалата част може да се загрява, но само на температура под 47 градуса. Смята се, че нагряване над тази температура може да унищожи ензимите и намалява хранителната стойност на продуктите.

Безспорен факт е, че някои вещества се губят в готвенето, като повечето от тях са така ценните витамини. Тази диета се състои от редуващи се няколко техники на готвене: изцеждане на сок и пасиране на плодове и зеленчуци, покълнали семена, зърнени и бобови култури, накисване на ядки и сушени плодове и дехидратация на плодове.

В същото време обаче яденето само на сурови храни може да бъде доста агресивно за организма, което прави диетата неподходяща за бременни или кърмещи жени, деца и хора, които имат анемия, проблеми с костите или друго хронично заболяване. Дори и да не спадате към тази група обаче преди да започнете какъвто и да е хранителен режим, задължително се консултирайте с вашия лекар и диетолог.

Резултат

Ако все пак сте подходящи и решите да спазвате суровата диета, резултатите от нея наистина ще ви очароват. Експертите по диететика обещават най-малко 5 кг. за седмица. След това обаче трябва да спрете режима и да започнете бавно и търпеливо захранване, като продължавате да игнорирате пържените храни или поне да ги сведете до максималния минимум. При суровата диета преяждането е почти невъзможно и това ще регулира и приема на храна и ще свие стомаха ви, затова след края й трябва да внимавате както в продуктите, така и в количествата.

Едно от златните правила на почти всеки режим за отслабване е да ядете по-малко и по-често и, разбира се, да пиете много течности. Това важи в пълна сила и при суровата диета. Ако резултатът пък не е напълно задоволяващ, може да комбинирате края на режима с 48-часовата ядрена диета. Два дни не се консумира никаква храна, а само специален коктейл. Единственото, което ви трябва, е 1,5 литра минерална вода, сокът от 8 лимона, 20 г мед и 1 ч.л. червен пипер. Всичко това се смесва и се пие през целия ден, като може да си позволите чаша билков чай или чаша обикновена вода. Това ще смъкне още около 2 до 3 кг. от теглото ви, но пък ви ангажира с още по- стриктно захранване след това.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *