ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво се случва, когато прекалено дълго отлагате вашата малка нужда? /ВИДЕО/

Всеки е имал такъв момент в живота – трябва да отиде до тоалетната, защото има малка нужда, но или няма време, или няма къде

malka nujda

И тогава не ни остава нищо друго, освен да „стискаме“. Във филма „Преследване на щастието“ героят на Уил Смит сподели, че едно от нещата, които е правил, за да стане добър търговец, е било да пести време, като не ходи по малка нужда, или не пие вода. Ако приемем, че щастието наистина иска жертви, то няма как да напомним, че със здравето шега не бива. От тази статия ще научите какво се случва, ако прекалено дълго „стискате“ или отлагате ходенето по малка нужда.

Трябва да отидете до тоалетната веднага, но понякога изчаквате до последния момент – нека само да дочетете тази статия, или да затоплите храната, или пък да проведете телефонен разговор, който не търпи отлагане.

Колко опасно е за вас, ако прекалено дълго отлагате момента на облекчение? Как това ще се отрази на организма?

Ами, всъщност това не е толкова опасно, стига да не го правите твърде често. Един възрастен човек може да побере в пикочния мехур до ½ литър урина, докато ходенето до тоалетната не стане наистина наложително. Но, ако се стискате постоянно, и задръжте урината за дълъг период от време, то това може да доведе до състояние, наречено „задържане на урината“. Това означава, че ще дойде момент, в който дори и да отидете веднага до тоалетната, няма да бъдете в състояние да изпразните пикочния мехур докрай. След това ще дойде един друг момент, в който задържаната урина ще започне да се излива сама – когато и където пожелае. А това може да бъде доста притеснително, особено за жените, които са предразположени към неволното изпускане.

Ако страдате от подобно състояние, тогава стените на пикочния мехур ще станат прекалено отслабени, и те могат да бъдат добра среда за развитието и размножаването на много бактерии. Това може да доведе до тежки възпаления и инфекции на пикочните пътища.

В някои редки случаи, стената на пикочния мехур може да се разкъса, но това може да се случи при наистина тежки случаи, когато стената на пикочния мехур е фатално увредена, и стискането е продължило прекалено дълго време.

За да не се случи това, просто погледнете видеото по-долу. То е много интересно и образователно, дори и да не разбирате много добре английски.

Благодаря за четенето и не забравяйте – споделянето е грижа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *