Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Китайското хранене, което прочиства тялото

Там жените са слаби по природа, тъй като в основата си тяхното хранене е добре балансирано и, най-вече, прелива от всякакви видове невероятни активни съставки, които топят мазнините без никакъв риск за здравето.

Храненето е част от медицината, а храната е най-доброто лекарство. На масата, както и извън нея, всичко е въпрос на фин баланс.

Китайската медицина гледа на наднорменото тегло като на „подуване”, „задръстване” на тялото. От това виждане произтича и цялото диетично хранене, чиято цел е да благоприятства и ускорява елиминирането на мастни натрупвания и да се бори със задържането на вода. Или накратко, китайската диетотерапия цели да задвижи всичко, което е в стагнация в организма.

КИТАЙСКИ ЕЧЕМИК

Китайски ечемик
Китайски ечемик

Китайците го използват два пъти седмично. Зрънцата на този пълнозърнест продукт подсилват ки (енергията) на храносмилането и изхвърлят водата в повече. Китайският ечемик е ефикасен при лечението на проблеми, които се дължат на задържането на вода в организма.

Как да го използваме? Като отвара или в пилешки бульони, както и в леща.

ПРЕСЕН ДЖИНДЖИФИЛ

Той е афродизиак… за стомаха! Нужен е за справяне с подуването на стомаха, което е резултат от прекаляването с консумация на твърде студени храни (сладолед, газирани напитки…). Да се консумира тази подправка позволява да се стимулират меридианите на далака и на стомаха и да се сгрее чревната система.

Как да го използваме? Накълцан като подправка към оцета или на­стърган, когато готвим храни в уока.

ЧАЙ ПУ ЕР

Китайски чай пу ер
Китайски чай пу ер

Този ферментирал чай е известен със своите твърде много ползи. Той улеснява храносмилането и елиминирането на токсините. Много научни изследвания приписват на чая пу ер отслабващи и изгарящи мазнините свойства, тъй като той намалява нивото на липидите в кръвта.

Как да го използваме? Като инфузия. Според обичая в Китай се препоръчва да се запари осем последователни пъти (20-30 секунди), за да се извлекат максимално неговите вкусови и терапевтични свойства.

ХИНАП

Или иначе казано, това е китайската фурма. Тя тонизира и засилва защитните сили на организма. Благоприятства формирането на бели кръвни телца, намалява нивото на холестерола и предпазва черния дроб…

Как да го използваме? Сушен или печен, заедно с китайски ечемик или джинджифил за още по-силен ефект.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *