ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отслабването в Япония е шампионат по диетично хранене

Дори по отношение на отслабването, човек може да има желание за нотка екзотика!

И така, ако желаете да запазите линията си, ние ще ви помогнем да надникнете какво правят хората в Япония, където са шампиони по консумиране на храни за изгаряне на мазнините.

В някои ресторанти в Страната на изгряващото слънце има дори кантари под масите! Или иначе казано – японките внимават по отношение на фигурата си. И това си личи!

Основният принцип тук е: почистете чинията и запазете само същественото, това, което е полезно. Ето и четири храни, които неизбежно трябва да вкарате в менюто си, ако искате да имате стройна фигура.

МИСО

Мисо
Мисо

Тази традиционна японска подправка, приготвена от ферментирала соя, е много ефикасен пробиотик, който съдържа цял куп чудесни ензими.

С детоксиращ ефект, тя стимулира дейността на добрите бактерии в чревната флора, без които е невъзможно да отслабнем, най-вече в областта на талията.

Как да го използваме? Достатъчно е да разтворим една-две кафени лъжици мисо в малко вода и да добавим тази смес в края на готвенето в супата или в ястията (ориз, зеленчуци…).

ЧАЙ МАТЧА

Този чай е концентрат от полезни активни съставки! Той съдържа около сто пъти повече полифеноли от който и да е друг чай. А те допринасят много за топенето на мазнините. Отслабването с чая матча е страхотно, особено силно топи мазнините, ако го пиете преди физическа активност, тъй като благоприятства превръщането на мазнините в енергия.

Как да го използваме? Предлага се под формата на прах. Пийте го като чай или подправяйте с него салатните сосове или напитките от соево мляко.

НОРИ

Листа от водорасли
Листа от водорасли

Това са листа от водорасли, които се използват за приготвяне на суши. Те са чудесни за стимулиране на общия метаболизъм и ефикасно намаляват умората, резултат от диети, благодарение на богатото им съдържание на йод, витамин В, цинк и желязо.

Как да ги използваме? Можем да увием листата около плънка от ориз и сурова риба, както в японските ресторанти. Изобщо можем да ги напълним с всичко, което обичаме – бъркани яйца, парченца шунка… В тостера или във фурната с грил също така можем да го превърнем в здравословен чипс.

ШИРАТАКИ

Това е тази страхотна паста на базата на конджак, грудка, богата на глюкоманан. Тази разтворима фибра е чудесна за контрола на теглото: при контакт с вода тя набъбва в стомаха и пресича апетита. А тя самата е почти нула калории, което е супер за отслабването ви.

Как да ги използваме? На супа или като ястие, сотирани или на салата. Ширатаки имат леко желатинова консистенция и неутрален вкус, което изисква да се консумира с по-силни сосове (чеснов, соев, джинджифилов…).

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *