Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това е най-шантавият и ефективен начин за лечение на депресия (реални примери!)

Оказва се, че този оригинален метод помага на страдащите от депресия. Много южнокорейци видели разрешаване на психичните си проблеми в ковчега. Няколко местни компании са готови за погребат човека жив, за да го измъкнат от депресията.

За първи път този метод започнала да предлага корейската компания „Прекрасен живот“. За скромната сума от около 43 долара преобличат човека в бял саван, прочитат му некролога, пускат траурна музика, след което го полагат в ковчега.

„Задгробният живот“ продължава само 10 минути, но те протичат в пълна тишина. След това „откопават“ човека и го поздравяват с новия му рожден ден, като го съветват „по-малко да се притеснява, ядосва и тъгува и повече да се радва на това, което има“. В някои фирми предлагат на клиентите си сами да оформят погребалната си реч и акта за смърт, за да могат след това да получат „акт за новото си раждане“.

депресия
Лечение на депресия

Както отбелязват участниците в процедурата, това се помни дълго и е достатъчно човек да получи заряд от нови сили, да забрави за стреса и да придобие вяра в себе си. Много от тях също така преосмислят цялостно подхода към живота и започват повече да се грижат за роднините, близките, приятелите и познатите.

„Аз придобих нов смисъл на живота си и нови сили… Докато лежах в ковчега, си спомних за своята майка. Тя беше много красива, когато беше млада, и много добра“, изтривайки сълзите си разказва 67-годишната Ван Ен Е, която току-що е преминала цялата процедура по фалшивото погребение, пише в. „Доктор“.

Интересно е, че тази услуга се ползва с голяма популярност сред младежите. Впрочем тези, които стоят зад идеята на този оригинален метод, признават, че е бил насочен към младите хора, сред които проблемът със самоубийствата стои много остро. В младежките години неудачите, проблемите при изпити например, както и в личния живот, се преживяват особено тежко, а общественият натиск и изискване „да сме на първо място във всичко“ е много силно застъпено в Корея. Затова много млади корейци не издържат на подобен стрес.

Преживявайки „второто си раждане“ след само десет минути в ковчега, хората започват да възприемат всичко по различен начин.

„Много ми е тъжно. Успях да помисля по много неща, докато лежах в ковчега. Мъчно ми е, че забравих да поздравя жена си с годишнината от сватбата ни; че не отидох на празника в детската градина, където тригодишната ни дъщеричка имаше представление. Като цяло реших да заживея по друг начин и да се радвам на съществените моменти“, споделя младият татко Квон Дъ Чжон. Тази идея обаче предизвикала нееднозначна реакция сред самите корейци, но като цяло отзивите са благоприятни. „Ако това спаси поне един човек; ако дори само един човек преосмисли намерението си за самоубийство, значи има смисъл.

Гледайки лицата на тези, които са „прекарали известно време на оня свят“, може да се каже, че това е не лоша психологическа подкрепа. Започваш да обръщаш по-малко внимание на досадните дреболии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *