Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диетична кухня от Тайланд и Виетнам, която е супер унищожител на мазнини!

Десертите не са слабост на хората от тези страни. Предимството на тяхната диетична кухня е в алхимията на подправките и ароматите, използвани във всички сосове.

В страни като Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Лаос… жените готвят много, ядат през цялото време (малки количества солени храни) и запазват линията си! Тайната им: коктейлът от свежи ароматни подправки, топлите бульони, скромните порции, никога десерт. И четири подправки-звезди.

ЛЮТИ ЧУШКИ

Люти чушки
Люти чушки

Червени, жълти или зелени, те придружават всяко хранене. Съдържат капсаицин, активно вещество, което ускорява метаболизма и ограничава натрупването на мазнини. Механизмът на действие остава загадка, но това, което се знае, е, че човек поема по-малко храна с лютите чушки.

Как да ги използваме? Сервирани отделно или нарязани на ситни те са неразделна част от всяка диетична кухня.

КАНЕЛА

Тя се бори с негативното действие на захарта и ограничава натрупването на мазнините. Намалява резистентността на инсулина, виновна за складирането на мазнини (и пречеща те да се топят). Също така събужда рецепторите за инсулин, като позволява така на мускулите по-добре да използват глюкозата и да ускорят изгарянето на мазнините.

Как да я използваме? По една щипка във всички ястия или в чая заедно с джинджифил, за да си направим чудесна стимулираща енергията и силите ни напитка (и без захар задължително!).

ЛИМОНЕНА ТРЕВА

Леко хипогликемично (намалява нивото на захарта в кръвта) и диуретично, това растение чудесно се вписва във всяка диетична кухня и подобрява храносмилането. Лимонената трева е коз „три в едно”, който трябва да използваме, за да постигнем красив плосък корем, стройни крака, както и да се отървем от целулита.

Как да я използваме? В салати или маринати. А листенцата са чудесни за ароматизиране на чая.

КОМБАВА

Лайм комбава
Лайм комбава

Този малък топчест зелен лимон е чудесен за подобряване на храносмилането. Той помага на черния дроб по-добре да работи (и да пречиства организма), стимулира разграждането на мазнините, грижи се за деликатните стомаси. Бонусът: омайният му аромат.

Как да го използваме? Можем да настържем коричката му в супи (или сосове) в комбинация с кокосово мляко или като смесим капка етерично масло от него с 30 мл сусамово олио за ароматизиране на салата. Изискано и вкусно!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *